Συμβολισμούς και ιδιαίτερα μηνύματα ενέχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάστηκε την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. 

Αξοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τη δέσμευσή του για ισχυρή γυναικεία παρουσία στο «γαλάζιο» Επικρατείας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα οκτώ γυναικών έναντι επτά ανδρών στο ψηφοδέλτιο, εκ των οποίων οι τρεις σε εκλόγιμη θέση. 

Από τις υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν είναι αυτή της 30χρονης δικηγόρου και διευθύντριας Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένιας Κανελλοπούλου, η οποία βρίσκεται στη 14η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. 

Η Πορφυλένια Κανελλοπούλου συμβολίζει τη βαρύτητα που προσδίδει η κυβέρνηση για τις πολιτικές που αφορούν στη νέα γενιά, αλλά αποτελεί και μια αναγνώριση στους αγώνες και τη συμβολή της «γαλάζιας» Νεολαίας για την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ. 
3835171

Λίγα λόγια για την Πορφυλένια Κανελλοπούλου

Η Πορφυλένια Κανελλοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών και κατάγεται από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Το 2012 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα
porfy
 Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα τελευταία 5 χρόνια ασκεί μάχιμη δικηγορία και ασχολείται κυρίως με υποθέσεις Αστικού και Εταιρικού Δίκαιου.

Ως φοιτήτρια εντάχθηκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, ενώ την περίοδο 2019-2021 συμμετείχε στη γραμματεία της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ. Στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και έκτοτε διατελεί Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Ενημέρωσης της Οργάνωσης.

Έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στα κοινά της γενέτειράς της, καθώς είναι η δημιουργός του δηλωτικού σήματος του Δήμου Τριφυλίας. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλες δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας.