Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι αν μη τι άλλο οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου. Όλο αυτό το διάστημα οι πολιτικές παρατάξεις θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα, να δεσμευτούν, να πείσουν τους πολίτες και κυρίως να καταφέρουν να συσπειρώσουν το κομματικό τους κοινό.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, πέραν της ποιοτικής διαφοράς από τα άλλα πολιτικά κόμματα, είμαστε η παράταξη της ευθύνης. Ευθύνη απέναντι σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας πίστεψαν και πίστη για όλους αυτούς που είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί, να τους εξηγήσουμε και να αναλύσουμε για την εμφανή πλέον απουσία ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης για τη χώρα. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η χώρα και η κοινωνία δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου για δοκιμές και πειραματισμούς. Εξάλλου, οι ανεύθυνες πολιτικές καταδικάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις εθνικές εκλογές, όπως και έγινε μετά από μια αποτυχημένη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Είναι σαφώς μια σημαντική ευθύνη για εμάς.

Απέναντι σε ένα σαθρό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμείς απαντάμε με ένα ευρύ, στέρεο και ισχυρό μεταρρυθμιστικό πλάνο ως συνέχεια της τετραετούς μας άοκνης προσπάθειας για την ανασύνταξη του κράτους. Το 2019 οι πολίτες έδωσαν την αυτοδυναμία στη Ν.Δ. και μέσα στα 4 χρόνια που η Νέα Δημοκρατία έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, οι προσδοκίες των πολιτών μετουσιώθηκαν σε πολιτικές. Η Πατρίδα μας αναζητά καθαρούς ορίζοντες στην πορεία της, έτσι ζητά και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Και η απάντηση σε αυτό είναι μόνο πέντε λέξεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Η απόφαση της κοινωνίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου πρέπει να είναι ξεκάθαρη και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί χωρίς αστερίσκους και παρερμηνείες: με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο; Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Και οι αποφάσεις πρέπει να είναι σαφείς και γρήγορες. Στις εκλογές αυτές κρίνουμε και συγκρίνουμε, σταθμίζουμε και αποφασίζουμε. Δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε μόνο μπροστά. Σταθερά, δυνατά, τολμηρά. Για μια Ελλάδα του αύριο και του μέλλοντος.

*Δημοσιεύθηκε στο ενθετο «Κάλπη 23» της εφημερίδας Παραπολιτικά