Ξεκαθαρίζουν απόψε τα πράγματα στα πολιτικά άκρα καθώς αναμένεται η έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου για τα κόμματα που θα κατέλθουν στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Ήδη από την περασμένη Πέμπτη έχουν αποκλειστεί οι σχηματισμοί των Εμφιετζόγλου και  Μπογδάνου, ενώ δύο εικοσιτετράωρα αργότερα τέθηκαν εκτός και τα κόμματα των Ν. Νικολόπουλου και Αφρ. Λατινοπούλου.

Πέραν των «Ελλήνων» του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, ένα ακόμη κόμμα το ΕΑΝ, θα ελεγχθεί  ιδιαιτέρως από το Σώμα, αφού ο πρόεδρος του, Αν. Κανελλόπουλος διέτελεσε έστω για λίγο πρόεδρος των «Ελλήνων». Μάλιστα χθες ο κ. Κανελλόπουλος, με έκδηλη ανησυχία απέστειλε 4σέλιδο υπόμνημα στο Α1 τμήμα ζητώντας να μην αποκλειστεί.

Δεδομένου ότι όσοι φλέρταραν δημοσίως με τη δεξαμενή των ακροδεξιών ψηφοφόρων (Εμφιετζόγλου, Μπογδάνος, Νικολόπουλος κτλ)  βγήκαν εκτός κούρσας, ο μόνος μέσω του οποίου θα μπορούσαν να διοχετευτούν οι  «ψήφοι Κασιδιάρη» είναι ο Κανελλόπουλος και μάλιστα λέγεται ότι στα ψηφοδέλτια του έχουν συμπεριληφθεί πολλά πρόσωπα προερχόμενα από τη  Χρυσή Αυγή.