«Κρίσιμη η πρώτη κάλπη της 21ης Μαΐου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη. Είπε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας θα οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώραη οποία χρειάζεται σταθερότητα και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Για την προεκλογική περίοδο: Είναι η περίοδος που οι πολίτες θα μας κρίνουν, θα μας αξιολογήσουν, θα συγκρίνουν δύο διαφορετικές διαδοχικές θητείες και θα πάρουν την απόφαση ποιον θέλουν για πρωθυπουργό, ποια θεωρούν ότι είναι η αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης για να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα.

Οι πολίτες θα κρίνουν σε πολλά επίπεδα τις δύο διαδοχικές κυβερνήσεις, θα τις κρίνουν στην οικονομία, θα τις κρίνουν στην κοινωνία, στην άμυνα, στην εξωτερική πολιτική, στη διεθνή μας εκπροσώπηση, θα τις κρίνουν ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η ΝΔ στο «συμφωνητικό αλήθεια που υπέγραψε με τους πολίτες υπήρξε συνεπής. Δηλαδή σε όλα όσα είχαμε υποσχεθεί το 2019 ανταποκριθήκαμε παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ήταν λίγες οι κρίσεις από τη μια είχαμε τις εισβολές στον Έβρο, έπειτα είχαμε την πανδημία , μετά είχαμε τον πόλεμο στην Ουκρανία με ότι ανατιμήσεις έφερε και σε όλα αυτά είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά. Απαντήσαμε πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά στις κρίσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό το λεω γιατί για μένα η απλή αναλογική δεν μπορεί να οδηγήσει στην σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα.

Είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να αναλογιστούν ότι η κάλπη στις 21 Μαΐου είναι κρίσιμη και καθοριστική γιατί αυτή θα δείξει ποιο κόμμα θέλουν να αναλάβει, ποιος να είναι ο πρωθυπουργός και ουσιαστικά το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα δώσει και την αυτοδυναμία που χρειάζεται. Προσωπικά θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας που ακούμε όλο αυτό το διάστημα θα οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώρα. Η χώρα σε κρίσιμες περιόδους σαν και αυτές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια χρειάζεται σταθερότητα, χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Για το άγχος των πολιτών: Το άγχος και η αγωνία των πολιτών είναι να μην γυρίσουμε πίσω, να μην χάσουμε όσα κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια. Σαφώς υπήρξαν και αστοχίες, υπήρξαν και λάθη και τα διορθώνουμε και προχωράμε αλλά φοβούνται πάρα πολύ το σενάριο της ακυβερνησίας, φοβούνται ότι μπορεί να βρεθούμε με μια κυβέρνηση για την οποία όταν θα πρέπει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις θα γίνονται ατέρμονες συζητήσεις, θα γίνονται παζάρια κομματικά και όλο αυτό τους δημιουργεί μια ανασφάλεια και μια αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Αναφορικά με τη δράση της για την προστασία των παιδιών: Αυτή η πρωτοβουλία για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια όταν μου ανατέθηκε από το συμβούλιο της Ευρώπης να συντονίσω ένα πρόγραμμα, το πρόγραμμα 1 στα 5. Λέγεται 1 στα 5 γιατί ένα στα πέντα παιδιά πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16% και η ιδιαιτερότητα αυτής της μορφής κακοποίησης ειναι πως οι δράστες βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον. Είναι πρόσωπα δηλαδή που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται και έτσι δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ως στόχο να το βλάψουν με αποτέλεσμα να είναι δεκτικό σε αγγίγματα και καταστάσεις που δεν θα έπρεπε. Όλο αυτό το διάστημα ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε, πριν από δύο χρόνια όμως πήραμε εντολή από τον Πρωθυπουργό να ξεκινήσουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε τα τελευταία δύο χρόνια με έντεκα υπουργεία και την πρόληψη και για την αντιμετώπιση. Συμμετέχουν πολλά υπουργεία για να υπάρχει μια ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου, θελουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς λιγότερα παιδιά να πέφτουν θύματα και πολύ περισσότερα να καταγγέλλουν. Σήμερα μόλις 2 στα 100 παιδιά σύμφωνα με έρευνα καταγγέλλουν στις αστυνομικές ή στις δικαστικές αρχές και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Έχουμε δρόμο ακόμα αλλά ξέρουμε τι πρέπει να γίνει και επειδή αυτές πρέπει να είναι πολιτικές που αγκαλιάζονται από όλα τα κόμματα το εθνικό σχέδιο δράσης συζητήθηκε δύο φορές στη Βουλή και τις προτάσεις που κατέθεσαν τα κόμματα τις έχουμε ενσωματώσει γιατί σε αυτό θέλουμε να είμαστε μια γροθιά.