«Η ΝΔ κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα ο υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης.

Ανέφερε πως άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν θέση καθώς όπως είπε- θέλουν να φτιάξουν πολιτικό κοινό από παντού.

Ζήτησε καθαρή εντολή και καθαρή διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη: Η ΝΔ είναι το κόμμα εκείνο που κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον του τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του κόμματος «Έλληνες» στις επερχόμενες εκλογές άρα λοιπόν η θέση μας και η στάση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι σε αυτά τα ακραία στοιχεία και διαχρονικά είναι η ίδια. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα έρθει να μας πει ότι κρατήσαμε στάση ανοχής αντιθέτως ήμασταν ξεκάθαροι στη θέση μας όσον αφορά το θέμα της Χρυσής Αυγής. Το ζήτημα είναι ότι τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση διότι προσπαθούν να φτιάξουν πολιτικό κοινό από παντού.

Εμείς ζητούμε καθαρή εντολή και καθαρή διαφορά στις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου και φυσικά θέλουμε να σχηματίσουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ώστε να έχουμε το 100% της πολιτικής ευθύνης. Είναι ξεκάθαρη η πρόταση που καταθέτουμε στον ελληνικό λαό άλλωστε η πρότασή μας δεν είναι συνθηματική ούτε επιφανειακή ούτε επικοινωνιακή έχει συγκεκριμένη ατζέντα.

Ερωτηθείς γιατί δεν πέφτουν οι τιμές ενώ πέφτει ο πληθωρισμός: Ο πληθωρισμός πέφτει και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και για τον επόμενο χρόνο και για τον πληθωρισμό . Έχουμε ένα θέμα με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα όπου και εκεί βλέπουμε ότι θα έχουμε υποχώρηση και μάλιστα συγκριτικά και με άλλες χώρες της Ευρώπης είμαστε σε πολύ καλύτερα επίπεδα, πρέπει όμως να συνεχίσουμε την πολιτική ενίσχυσης εκείνων που το έχουν ανάγκη, όπως πρέπει να αυξήσουμε και να εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους στην αγορά και κάποιες ‘άλλες κινήσεις για να μην υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας.