«Καννελόπουλος, Βαρουφάκης και Τσίπρας ψαρεύουν σε θολά νερά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι ένα μέρος των εν δυνάμει ψηφοφόρων του κόμματος Κασιδιάρη θα κατευθυνθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΜέΡΑ25 απάντησε πως εάν τα κουκιά τους βγαίνουν θα κάνουν συνεργασία και θα εμπλέξουν και το ΠΑΣΟΚ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Αναφορικά με το πόρισμα του κ.Κανελλόπουλου: Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ.Κανελλόπουλος αλλά όχι μόνο ο κ.Κανελλόπουλος και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί όπως ο κ.Βαρουφάκης και ο κ.Βελόπουλος στην ουσία πάνε να ψαρέψουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς γνωρίζοντας, κατά πάσα πιθανότητα, ότι θα βγει μια απόφαση που θα αποκλείει το κόμμα Κασιδιάρη σήμερα. Άρα από τη μια αποκηρύσσουν τον ίδιο τον Κασιδιάρη αλλά από την άλλη θέλουν να ψαρέψουν από τους ψηφοφόρους τους αντισυστημικους- ακροδεξιούς.

Υπολογίζω ότι ο κ.Κασιδιάρης δεν θα δώσει επίσημα γραμμή εφόσον αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο ωστόσο σίγουρα υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και ο κ.Κανελλόπουλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση. Θεωρώ όμως ότι είναι δυστυχώς μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από αυτή τη διαδικασία. Βλέπετε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταθέσανε υπομνήματα με βάση τα οποία θα πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά μισοκλείνοντας και το μάτι σε κάποιους ψηφοφόρους που ενδεχομένως θα ψήφιζαν τον κ.Κασιδιάρη ήταν απών από το δημοκρατικό του καθήκον

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή που είδαμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση την αντιμετωπίσαμε με τον τρόπο που χρειάζεται δηλαδή με έναν ποινικό τρόπο με βάση το σύνταγμα και τους νόμους. Άλλοι ήταν εκείνοι οι οποίοι ψάχνανε χρόνια να βρουν αίθουσες στα δικαστήρια για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να σέρνεται όλο αυτό το πράγμα. Τρέξαμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες, δυστυχώς η προϊστορία έχει δείξει ότι σε πολλές πολιτικές αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ήταν χέρι –χέρι. Έχουμε δείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέσα από τον πολιτικό μας βίο και τη διαδρομή ότι είμαστε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και η ΝΔ δεν περιμένει ούτε μια ψήφο από τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ ότι πιστεύει ότι ένα μέρος των εν δυνάμει ψηφοφόρων του κ.Κασιδιάρη θα κατευθυνθεί προς αυτούς εν είδει τιμωρίας. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά έστω και ένα μικρό ποσοστό της αντισυστημικής ψήφου το απορροφούσε άρα θεωρώ ότι ένα μικρό κομμάτι θα κατευθυνθεί σίγουρα προς το ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό το λόγο δεν ήταν παρών για άλλη μια φορά στο δημοκρατικό του καθήκον θα έπρεπε να είναι υποβολή υπομνήματος στον Άρειο Πάγο και να εξηγεί για ποιο λόγο πρέπει να μη συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να συνεργαστεί η ΝΔ: Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι αποκλείσουμε την οποιαδήποτε συνεργασία καταρχάς με το κόμμα του κ. Βελόπουλου και βεβαίως αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε σε ένα μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ βεβαίως και θα μπορούσαμε υπό προϋποθέσεις να συνεργαστούμε, βέβαια υπό ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα μπορουσε να συμφωνηθεί και βεβαίως υπό την μοναδική βασική προϋπόθεση ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλά θεωρώ ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Κρίνω ότι με βάση την αριθμητική και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες θα γίνει μια καταγραφή στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και εφόσον κατά τα φαινόμενα πάμε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θεωρώ ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί με την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.

Ερωτηθείς αν αποκλείει την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ –Βαρουφάκη: Μην έχετε καμία αμφιβολία τι εφόσον τα κουκιά τους βγούνε σίγουρα θα κάνουν κυβέρνηση και ενδεχομένως θα εμπλέξουν και το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κοιτάξουν αυτό το σενάριο να γίνει πραγματικότητα για αυτό και εμείς λέμε ισχυρή εντολή στη ΝΔ για να μη φτάσουμε να έχουμε τον κ.Βαρουφάκη ξανά υπουργό Οικονομικών.