«Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας και απάντηση θα δοθεί το βράδυ των εκλογών», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής της Β' Αθήνας Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον ελληνικό λαό καθαρή νίκη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χρήστου Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ή δημοκρατία, Μητσοτάκης ή Δικαιοσύνη, Μητσοτάκης ή Αλέξης Τσίπρας και νομίζω ότι η απάντηση το βράδυ της 21ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθαρή.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Εμείς την αυτοκριτική μας και την κάναμε και πληρώσαμε τα λάθη και τις παραλείψεις το 2019. Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε μια χώρα έξω από τα μνημόνια και μάλιστα επειδή επικαλείται ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια είχαμε την υγειονομική κρίση, έτσι, με άλλοθι αυτό, η ευρωπαϊκή επιτροπή χαλάρωσε τελείως το δημοσιονομικό πλαίσιο, άρα είχε πολύ μεγάλο χώρο δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό να ασκήσει πολιτικές που θα ήταν προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Βασικές πολιτικές για τη δημόσια υγεία, για τη δημόσια παιδεία, βασικές πολιτικές για την αγορά και να μην έχουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη, αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα όλοι, το πώς έχουμε πάνω από 15% πληθωρισμό στα βασικά είδη διαβίωσης. Αυτό νομίζω ότι πλέον είναι καθαρό και στους συντηρητικούς ψηφοφόρους επιπρόσθετα με αυτά μπορούμε να δούμε μια σειρά από πολιτικές που πραγματικά δεν θυμίζουν μια ευρωπαϊκή αστική δημοκρατία από τη Ν.Δ.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα με μικρή διαφορά από το πρώτο, θα συνεργαστεί με το τρίτο κόμμα...

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Νομίζω ότι όχι. Δεν βγαίνουν οι αριθμοί αν έχουν απειροελάχιστη διαφορά και σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτή η πολιτική κατεύθυνση που έχουμε. Εμείς ζητάμε από τον ελληνικό λαό καθαρή νίκη.

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε και στην ελληνική κοινωνία το μοντέλο διακυβέρνησης του ενός κόμματος, το μοντέλο που μας έχει φέρει εδώ που μας έχει φέρει. Αυτό μέσα από συνεργασίες κομμάτων που μπορούν να συγκλίνουν προγραμματικά...

Κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία του ΠΑΣΟΚ περί τυμβωρυχίας...

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Καλό θα ήταν αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝ.ΑΛ. να μην ξεχνάει και την ιστορία του, γιατί για πολλά χρόνια την είχε ξεχάσει, και να μην ξεχνάει και πως ήταν μεγάλο κόμμα και με ποιους.