Η επίσκεψη της μητέρας του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, δεν είναι απλή περίπτωση. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τη Δρ. Maye Musk, μια ενεργή γυναίκα στο επιχειρείν με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την κριτική της ματιά όσον αφορά την οργάνωση εκδηλώσεων και της φιλοξενίας, αφού σχεδόν, ανά εβδομάδα, ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου.



Αυτό, το κατάλαβε καλά ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη που υπό τον συντονισμό του και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία έφερε εις πέρας την οργάνωση της ασφάλειας του συνεδρίου, όπου συμμετείχε η κ. M. Musk. Πρόκειται για το 1ο Συνέδριο για τον Τουρισμό Πολυτελείας (The Luxury Side of Greece) που έγινε στη Σαντορίνη.

«Η ανάδειξη της Ελλάδας σε luxury tourism προορισμό συνιστά μια πρόκληση και ένα διαρκές στοίχημα για την τουριστική μας βιομηχανία, που κερδίζεται χρόνο με τον χρόνο», σχολίασε σχετικά, σε επικοινωνία με το parapolitika.gr, υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός πολυτελείας προϋποθέτει μεταξύ των άλλων και σοβαρές εγγυήσεις προορισμού ασφαλείας.

«Η παρουσία όλων μας στο Διεθνές Συνέδριο της Σαντορίνης πάνω σε αυτό το αντικείμενο εκπέμπει μήνυμα ισχυρής αυτοπεποίθησης για την αναγνώριση της Ελλάδας ανάμεσα στους παγκόσμιους προορισμούς πολυτελούς τουρισμού», πρόσθεσε, λέγοντας πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενώ ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της Ζώνης Schengen και έχει υιοθετήσει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας παγκοσμίως, δεν εφησυχάζει.

«Επαγρυπνά έναντι κάθε μορφής απειλής ασφάλειας, μέσα από την στενή συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους λοιπούς συναρμόδιους φορείς, διαμορφώνοντας έτσι το κατάλληλο περιβάλλον ασφάλειας που εμπνέει χιλιάδες διεθνείς προσωπικότητες ετησίως να επιλέξουν την Ελλάδα ως τον προορισμό πολυτελούς τουρισμού της επιθυμίας τους».

Περισσότεροι αστυνομικοί για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι από την αρχή της εβδομάδας η αστυνόμευση στα ελληνικά αεροδρόμια, τα λιμάνια και τις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, πράγμα που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και σε άλλα σημεία ελέγχου, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Λ. Οικονόμου από το βήμα του συνεδρίου.

«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφεται ως μία από τις πιο ασφαλείς χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, παρά την αβεβαιότητα και την υψηλή μεταβλητότητα διεθνώς», είπε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τους υπόλοιπες τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, χάρη στη στρατηγική ασφάλειας που ακολουθεί ως μέλος της Ευρωπαικης Ενωσης, του ΝΑΤΟ, και πρωτίστως ως μέλος της ζώνης Shengen - μιας ζώνης ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών εκτος της ΕΕ.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός όσον αφορά το μέτωπο της επονομαζόμενης χαμηλής εγκληματικότητας, του οργανωμένου εγκλήματος της τρομοκρατίας αλλά και του αναδυόμενου τα τελευταία χρόνια διαδικτυακού εγκλήματος.

«Από πλευράς του υπουργείου προστασίας του πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουμε κάθε λόγο να είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι. Από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζουμε πριν την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν το αναγκαίο πλέγμα μέτρων και στρατηγικών της ασφάλειας και αστυνόμευσης», συμπλήρωσε.

Ακόμη, κατέστησε σαφές ότι είναι πάγια επιδίωξη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η ταχεία επίλυση κάθε ζητήματος αστυνομικής φύσεως που τυχόν ανακύψει. Ηδη, από το 2022 στην επανέναρξη της τουριστικής περιόδου στη μετά COVID-19 εποχή, το υπουργείο προέβη στη μετακίνηση πλεον των 1100 αστυνομικών για περιπολίες και με στόχο την αποτροπή διαρρηξεων, τους τροχονομικούς ελέγχους για την πρόληψη θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων αλλά και την επιτάχυνση κυρίως της διαδικασίας διαβατηριακού ελέγχου στα αεροδρόμια, τα λιμάνια αλλά και τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Οντας ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής high - end τουριστικής αγοράς o κ. Οικονόμου εκτιμά ότι η χώρα μας καταλαμβάνει ακόμη υψηλότερη θέση στο θέμα της ασφάλειας.

«Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το ελληνικό brand είναι πιο ισχυρό από ποτέ, γεγονός που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την αλματώδη αύξηση της τουριστικής κίνησης αλλά και από το γεγονός ότι οι τουριστικές επενδύσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται είναι περισσότερες από κάθε άλλη περίοδο» ανέφερε, εξηγώντας ότι παγκοσμίου εμβέλειας ξενοδοχειακά brands κάνουν πλέον την εμφάνιση τους στον ελληνικό τουριστικό χάρτη.