Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και το δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, με αιχμή του δόρατος την ασφάλεια της πρωτεύουσας.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως σχεδόν παρακαλάει τον υπουργό για μια συνάντηση εδώ κι έναν μήνα με θέμα την εγκληματικότητα στην Αθήνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε επισήμως σημειώνοντας ότι ο Κώστας Μπακογιάννης «είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον δήμαρχο Αθηναίων. Νωρίτερα είχε έρθει η πρώτη αντίδραση του υπουργείου, που μέσω κύκλων του σχολίασε: «Επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Σε υψηλούς τόνους επανήλθε η πλευρά του δήμου Αθηναίων, με πηγές της Κοτζιά να καλούν τον κ. Θεοδωρικάκο περπατήσει στους δρόμους της Αθήνας: «Ο Υπουργός ας περπατήσει στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας για να δει και των κατοίκων τις πραγματικότητες. Ο Δήμαρχος θα τον συνοδεύσει και θα τον ξεναγήσει ευχαρίστως. Άλλη ανακοίνωση, δήλωση, ανάρτηση, δεν έχει. Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή».

Με νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Θα είναι χρήσιμο στο Δήμαρχο Αθηναίων να συμμετέχει από πιο κοντά στις επόμενες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών, του παρεμπορίου και οποιουδήποτε παρανομεί. Εκτός αν πιστεύει ότι δεν είναι χρήσιμες αυτές οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας».