«Οι αγορές δεν παίζουν με τα ταμπούρλα... αλλά τη σταθερότητα και τις σταράτες κουβέντες!». Τη δήλωση αυτή έκανε στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» κορυφαίο οικονομικό στέλεχος μεγάλης τράπεζας, καθώς παρατηρήθηκε ένα απίστευτο ράλι των ελληνικών ομολόγων! Αλήθεια, τι προεξοφλεί αυτή η εξέλιξη ήταν το ερώτημα της εφημερίδας μας. Ο ίδιος κορυφαίος παράγων βεβαιώνει:

1. Τη διαφαινόμενη σταθερότητα του προγράμματος της ΝΔ.

2. Την αναμενόμενη νίκη της ΝΔ στις εκλογές.

3. Το σαφές οικονομικό πρόγραμμα Μητσοτάκη.

4. Πίστη των ξένων οίκων ότι η ΝΔ κινείται σταθερά προς την ανάπτυξη, φωτογραφίζουν αυτό που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών μας, ενώ σε όλη την Ευρώπη η αγωνία με τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι εμφανής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες, «προεξοφλείται η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, με αποτέλεσμα τα κρατικά χρεόγραφα να πετούν», κατά δήλωση κορυφαίου παράγοντα της Ευρώπης στα χρηματοοικονομικά.

Μάλιστα, σε απόλυτες τιμές είχαμε το 10ετές ομόλογο να υποχωρεί κάτω από το 4,06%, με spread 6 μονάδων από το αντίστοιχο ιταλικό, που δίνει 4,12%. «Το ελληνικό 5ετές υποχώρησε 15,5 μονάδες καταγράφοντας την καλή εικόνα της οικονομίας και την εκτίμηση σιγουριάς του εκλογικού αποτελέσματος».

«Οι αγορές χορεύουν με τον ρυθμό της πραγματικής ανάπτυξης και όχι με παλινωδίες και απλά ευχολόγια...», κατέληξε ο συνομιλητής μας, αποσαφηνίζοντας την όλη εξέλιξη των πραγμάτων.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή