«Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε παταγωδώς, δεν εφαρμόστηκε ποτέ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΠαναγιώτης Δουδωνής.

Σε σχέση με την επίκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου, υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι και δικά μας και ψηφοφόροι είναι και δικοί μας, άρα έχουμε και εμείς μερτικό. Μόνο που είναι το κόμμα που τον πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο. Όσον αφορά τη σημερινή πραγματικότητα, είναι το κόμμα που μιλά για Πρέσπες του Αιγαίου».

Παράλληλα δήλωσε: «Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μια απόφαση αλλαγής όλων αυτών που μας έχουν πληγώσει και διχάσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Προσοχή στις απομιμήσεις, να προτιμάτε πάντα το πρωτότυπο. Μην παίρνετε προϊόντα μαϊμού!».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία: Η πανεπιστημιακή αστυνομία απέτυχε παταγωδώς, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η άποψή μου εξαρχής ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί έτσι όπως θα λειτουργούσε η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπορούσε να κάνει το έργο της.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ηλιόπουλου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κατ' αρχάς, ότι ο κ. Ηλιόπουλος είναι καθηγητής του Χάρβαρντ και ασχολείται με την ελληνική πολιτική είναι μια θετική εξέλιξη. Επειδή ξέρω κάμποσους καθηγητές του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, ξέρετε πόσοι είναι αυτοί οι οποίοι διδάσκουν εκεί και έχουν απόψεις που ανήκουν στην άκρα αριστερά ή είναι αιρετικές κ.λπ., οπότε μην το φέρνουμε σε αντιπαράθεση με την ιδιότητά του καθηγητή. Εγώ θα κρίνω τις απόψεις ως απόψεις. Επειδή διαβάζω διάφορα, Χάρβαρντ, Οξφόρδη, Κέμπριτζ, όλα αυτά τα πανεπιστήμια είναι μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, δεν έχουν σκοπό την κερδοσκοπία. Μπορεί να έχουν τεράστια καταπιστεύματα, αυτά όμως τα μαζεύουν από δωρεές από πρώην αποφοίτους που πρόκοψαν και θέλουν να στηρίξουν το πανεπιστήμιο κ.λπ. Ο σκοπός των πανεπιστημίων αυτών δεν είναι η κερδοσκοπία. Όσον αφορά τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, κατά την εκτίμησή μου μπορούν να γίνουν και με την ισχύουσα διάταξη, όμως δεν σας κρύβω ότι αν μπούμε σε μια διαδικασία αναθεώρησης, έχουμε δύο φάσεις. Θα ξεκινήσει το νωρίτερο τον Απρίλιο του ’24... εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή κάρτα για να αλλάξει το άρθρο 16 όπως θέλει η εκάστοτε κυβερνητική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία από τις μεθεπόμενες εκλογές, όμως αν μπούμε σε μια συζήτηση για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά, παρότι προκύπτει και από την ισχύουσα διάταξη, εμείς δεν είμαστε αρνητικοί στο να μπει κάπως εξπρές στο σύνταγμα, όμως είναι μια συζήτηση του ’27 αυτή. Και βέβαια εμάς πάνω απ' όλα γνώμονας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ως συνταγματολόγος, ως πολιτικός, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σας λέω ότι δεν θα δώσουμε μια λευκή επιταγή στη μεθεπόμενη Βουλή να το αλλάξει με απλή πλειοψηφία και να πάει να βάλει και τα κερδοσκοπικά μέσα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη μεθεπόμενη Βουλή θα είμαστε θετικοί στο να αλλάξει, στη Βουλή αυτή όμως δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στη μεθεπόμενη Βουλή να το αλλάξει όπως θέλει.

Δηλαδή δεν θα δώσετε τη δυνατότητα στη μεθεπόμενη κυβέρνηση να το αναθεωρήσει με 151, μόνη της, διότι θέλετε να ελέγχεται τον τρόπο με τον οποίο θα αναθεωρηθεί.

Εμείς θέλουμε συναίνεση σε αυτό, άρα εμείς θέλουμε στη δεύτερη Βουλή να αλλάξει η διάταξη με τη μεγάλη πλειοψηφία των 180 που αν πάμε να τη δώσουμε από τώρα δεν θα χρειάζεται μετά. Ο κ. Μητσοτάκης και όλα τα στελέχη της Ν.Δ. λένε ότι εμείς θα αναθεωρήσουμε το άρθρο 16, δηλαδή ο Μητσοτάκης βλέπει ότι θα είναι πρωθυπουργός το ’27; Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε εδώ για έναν παραλογισμό. Εμείς είτε είμαστε κυβέρνηση είτε είμαστε αντιπολίτευση τότε θα κοιτάξουμε η αναθεώρηση η συγκεκριμένη να γίνει με τον σωστό τρόπο και να μην μπει η κερδοσκοπία.

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη περί τυμβωρυχίας: Κατ' αρχάς ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει σε όλη την ιστορία. Δεύτερον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι και δικά μας και ψηφοφόροι είναι και δικοί μας, άρα έχουμε και εμείς μερτικό, μόνο που είναι το κόμμα που τον πήγε στο Ειδικό Δικαστήριο. Όσον αφορά τη σημερινή πραγματικότητα, είναι το κόμμα που μιλά για Πρέσπες του Αιγαίου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την πατριωτική του στάση θα έλεγε ποτέ για Πρέσπες του Αιγαίου; Να μη μιλήσω για τις σεισάχθειες που φέρανε μετά, τα Funds και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σκέφτεστε τον Α. Παπανδρέου να τα κάνει αυτά; Οι άνθρωποι είναι ανεπίγνωστοι και οι μεν και οι δε δηλαδή, ο ένας σου λέει να μου πεις από τώρα τι θα κάνουμε το ’27 που εγώ θα είμαι πάλι πρωθυπουργός και ο άλλος λέει είμαι ο Ανδρέας Παπανδρέου και έχει φέρει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και Πρέσπες του Αιγαίου.

ΔΗΜ.: Άρα το ΠΑΣΟΚ με κανέναν...

Το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί, θα συνεργαστεί όμως με δύο όρους, χωρίς αυτά τα δύο πρόσωπα, που -όπως καταλαβαίνετε- αυτά που λένε δεν βγάζουν κανένα νόημα, δεν ενώνουν αλλά διχάζουν, και με προγραμματική συμφωνία. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι μια απόφαση αλλαγής όλων αυτών που μας έχουν πληγώσει και διχάσει τα τελευταία δέκα χρόνια. Προσοχή στις απομιμήσεις, να προτιμάτε πάντα το πρωτότυπο. Μην παίρνετε προϊόντα μαϊμού!