«Σωστό να βοηθάμε τους νέους ανθρώπους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τόνισε πως κάθε κόμμα πρέπει να μαζέψει τα δημοσιονομικά της χώρας ώστε να μην εκτίθεται στην επόμενη γενιά.

Είπε πως στις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα του «Προσωπικός Γιατρός» για άτομα με αναπηρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της

Αναφορικά με την περιφέρεια της Α’ Πειραιώς: Είναι ένας δύσκολος αγώνας και γεωγραφικά δύσκολός αλλά και καθημερινά δύσκολος από την άλλη όμως νομίζω ότι για αυτό μου έκανε την τιμή ο Πρωθυπουργός να με βάλει εκεί πέρα γιατί τέσσερα χρόνια με τις κοινωνικές υποθέσεις και ακόμη περισσότερο με τις κοινωνικές δομές έχω συνηθίσει να είμαι από την Ροδόπη στα Χανιά, από τα Χανιά στη Ρόδο και από τη Ρόδο στην Κέρκυρα.

Αναφορικά με την κριτική που δέχονται για το Freedom pass: Δεν είναι αυτή επιχειρηματολογία, δεν μπορεί επειδή κάτι βοηθά ένα συγκεκριμένο γκρουπ κόσμου, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε επίπεδο ηλικίας, να λέμε ότι δεν είναι σωστό να το κάνουμε επειδή θα επωφεληθούν. Ακριβώς επειδή βοηθούμε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ ανθρώπων, τη νεολαία μας, είναι κάτι το οποίο είναι σωστό. Δηλαδή αν με τη λογική ας μην κάνουμε κοινωνική πολιτική για τους ηλικιωμένους γιατί θα βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι ή με τη λογική ας μην κάνουμε στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια γιατί θα βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια δεν θα πρέπει να κανουμε τίποτα. Αν αυτό δηλαδή ισχύει είναι μια παραδοχή της επιτυχίας της πολιτικής αυτής. Αυτό είναι το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα πως μπορεί κάθε κόμμα να μαζέψει τα δημοσιονομικά της χώρας με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην εκτίθεται για την επόμενη γενιά γιατί το ότι φτιάχνω ένα πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι υποθηκεύω το μέλλον της νέας γενιάς παίρνοντας δάνειο πάλι αλλά μαζεύω τα οικονομικά της χώρας μου και μαζεύοντάς τα κοιτάω τι παροχές, τι διευκολύνσεις τι νέες υπηρεσίες μπορώ να κάνω στον πληθυσμό της χώρας.

Για τον προσωπικό βοηθό: Στις 10 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλη την Ελλάδα του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία. Δηλαδή προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία είναι η δυνατότητα κάποιου ατόμου με αναπηρία, όποια αναπηρία είναι αυτή, να κάνει αίτηση έτσι ώστε να έρθει στο σπίτι του μια τριμελής επιτροπή που θα κρίνει τις ανάγκες του, θα αποφασίσει βάση των αναγκών του πόσες ώρες την ημέρα το κράτος θα του παρέχει την υπηρεσία και τη χρηματοδότηση ενός ανθρώπου της επιλογής του που θα τον βοηθήσει να βγει από το σπίτι να πάει στο super market, να πάει στη δουλειά, να πάει στο πανεπιστήμιο. Ο μέσος όρος που έχει δοθεί μέχρι τώρα σε ώρες στην Αττική- γιατί έχει ξεκινήσει για τα πρώτα 1000 άτομα στην Αττική- είναι 9 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο 1.660€ το μήνα στους δικαιούχους του προγράμματος. Είναι για 1.000 άτομα στην Αττική και τώρα στις 10 του μηνός ανοίγει -γιατί είναι το πιλοτικό μέχρι την 01/01/24- για άλλα 1.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

Για τους πόρους του προγράμματος του προσωπικού βοηθού: Η ΝΔ ξεκινάει τον προσωπικό βοηθό με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης μέχρι το 2024. Έχουμε διασφαλίσει από το 2024 μέχρι το 2029 ότι θα πάει με πόρους του ΕΣΠΑ. Αυτό που έχουμε σχεδιάσει είναι ότι μετά όπως και κάθε πετυχημένη πολιτική του ΕΣΠΑ, θα απορροφηθεί από εθνικούς πόρους, θα μπει στον εθνικό προϋπολογισμό.

Ερωτηθείσα για την σημερινή λειτουργία της Κιβωτό του κόσμου: Προσπάθησε πολύ η νέα διοίκηση έτσι ώστε να διασφαλίσει το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. Γίνονται πράγματα που είναι αυτονόητα αλλά δεν γινόντουσαν πριν καταρχήν όλα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Η διοίκηση βρήκε μια κατάσταση στην οποία πολλά παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου δεν πήγαιναν στο σχολείο και αρκετά από αυτά δούλευαν σε κάποια χωράφια. Όλα τα παιδιά πηγαίνουν πια στο σχολείο και επίσης όλοι όσοι εργάζονται στη Κιβωτό είναι πλέον νόμιμοι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω από τη διοίκηση είχε το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων της να μην είναι εγγεγραμμένο. Πληρωνόντουσαν με επιδόματα τη δομής.

Τα παιδιά αυτά έχουν πλέον το επιστημονικό προσωπικό που χρειάζονται. Όλες οι δομές έχουν κοινωνικό λειτουργό, οι δομές αυτές δεν είχαν κοινωνικούς λειτουργούς πριν, όλες οι δομές έχουν ψυχολόγο, έχουν ψυχίατρο που συνεργάζεται με τις δομές αυτές, έχουν βρεφοκόμους. Για πρώτη φορά η Κιβωτός δεν θα έχει βρέφη δηλαδή τα πολύ μικρά παιδιά βρέθηκε επιτέλους οικογένεια για αυτά.

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση είναι «ανάλγητη»: Είμαστε ανάλγητοι ως προς το ότι δεν αφήνουμε κανέναν πίσω και αυτό το αποδείξαμε. Η κοινωνική πολιτική δεν έχει πρόσημο, η κοινωνική πολιτική είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη.