Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως τους πολίτες απασχολεί η ακρίβεια, ενώ σημείωσε πως αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα.

Ακόμα, τόνισε πως η κυβέρνηση μείωσε την ανεργία των νέων και διπλασίασε τα επιδόματα των φοιτητών.

Τέλος, επισήμανε πως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι κοντά για τη ΝΔ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Στέλιος Πέτσας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Ερωτηθείς ποιο είναι το κλίμα που αποκομίζει από την προεκλογική του περιοδεία, απάντησε: «Από το κλίμα που βλέπω είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. Το βασικό πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι πολύ μακριά από τους διαλόγους που ακούω στα ΜΜΕ όταν καλούνται υποψήφιοι βουλευτές, είναι η ακρίβεια, στο οποίο αναγνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια αλλά χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα. Ιδίως όταν μιλάει κανείς με ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή βλέπει δύο πράγματα το ένα είναι ότι δεν βγαίνει με το λογαριασμό του και χρειάζεται ενίσχυση και το άλλο είναι ότι δεν έχουν εργατικά χέρια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Άρα ακρίβεια, εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα αυτά είναι θέματα για τα οποία δεν ακούνε πολλά πράγματα στην τηλεόραση, αυτό είναι κάτι το οποίο το εισπράττω και αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά τους και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις».

Για το youth pass, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κρίμα ότι «ο Μητσοτάκης θυμήθηκε τους νέους λίγο πριν τις εκλογές», όχι, εγώ είμαι περήφανος που συμμετέχω σε μια κυβέρνηση που διπλασίασε περίπου τα φοιτητικά επιδόματα, που μείωσε την ανεργία των νέων 10 ποσοστιαίες μονάδες, που τρέχει ένα πρόγραμμα όπως το πρόγραμμα «σπίτι μου» που μπορεί να πληρώνει ένα νέο ζευγάρι ή οποιοσδήποτε νέος ένα ποσό σε μηνιαία δόση στεγαστικού δανείου χαμηλότερο από ότι θα πλήρωνε για ενοίκιο. Αυτά ειναι πολύ σημαντικά βήματα και πάνω σε αυτά τα βήματα χτίζονται και άλλες πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός. Νομίζω ότι καλό έρχεται να δείξει στους νέους μας ότι αξίζει να ασχολούνται με τα κοινά, ότι δεν μιλάμε μια ξύλινη γλώσσα η οποία είναι μακριά από τα ενδιαφέροντά τους είναι καλό. Μακάρι και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορούσε να έχει ρεαλιστικές προτάσεις που να ακουμπούν τους νέους και όχι μια θολούρα «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ για να μπείτε στα πανεπιστήμια χωρίς να διαβάσετε».

Για την παροχολογία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Το πρόγραμμά μας πρέπει να συγκριθεί με μια παροχολογία άκρατη του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω οι Έλληνες έχουν κρίση για να θυμούνται πως καταλήγουν αυτές οι παροχές που δεν έχουν αντίκρισμα».

Ερωτηθείς πού θα βρεθούν τα χρήματα για το πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε: «Αυτό έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που έχει ανακτηθεί για την ελληνική οικονομία και από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Φέτος προβλέπεται για παράδειγμα ένας ρυθμός ανάπτυξης 2,3 που θα προστεθεί στο 6% το περσινό και 8% το προπέρσινο. Εγώ σας λέω ότι είναι πολύ συντηρητικός αυτός το στόχος αν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκης γιατί έρχονται όλες οι προϋποθέσεις να κουμπώσουν για μια ισχυρή ανάπτυξη που θα τροφοδοτεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων για τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό από τον οποίο χρηματοδοτούνται αυτές οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι αν η ΝΔ προπορευτεί στις εκλογές ο πρωθυπουργός δεν θα ρισκάρει να πάει σε δεύτερες κάλπες και θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εξήγησε: «Δεν ξέρω αν έχει μια κρυστάλλινη γυάλα που βλέπει το μέλλον ο κ. Τσίπρας, εγώ αυτό που έχω να πω ειναι ότι η μόνη ένδειξη που έχουμε για τα αποτελέσματα των εκλογών είναι οι δημοσκοπήσεις. Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 7 και πλέον μονάδες, με εκλογικά αποτελέσματα σε εκτίμηση να ξεπερνάνε το 35% επομένως βλέπω ότι ο πήχης της αυτοδυναμίας είναι κοντά για τη ΝΔ και πιστεύω αυτόν θα κατακτήσουμε.

Ο Πρωθυπουργός έχει πει ότι η ΝΔ θα σεβαστεί την διερευνητική εντολή που θα δοθεί στο πρώτο κόμμα, που θα είναι η ΝΔ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού μιας τέτοιας κυβέρνησης όταν για παράδειγμα ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θέλει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι πρωθυπουργός -αυτό είναι αδιανόητο ακόμα και για την ευρωπαϊκή πρακτική».

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καλύτερη επιλογή για τον τόπο από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ στη παρούσα συγκυρία που έχουμε αβέβαιους καιρούς με έναν πόλεμο στη γειτονιά μας, με μια ενεργειακή κρίση επομένως θέλουμε σταθερό τιμόνι και αυτό το εξασφαλίζει ο σημερινός πρωθυπουργός. Επομένως ακόμα και σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα δείξει αυτοδύναμη ΝΔ ο Πρωθυπουργός ποτέ δεν έχει πει ότι θα είναι μια μονοκομματική κυβέρνηση, ίσα –ίσα που έχει πει και διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διεύρυνση που έχει κάνει πράξη ο ίδιος στις συνθέσεις της κυβέρνησης τους με διάφορες προσωπικότητες από διάφορους χώρους. Άρα εγώ προκρίνω τη λύση που δείχνει σταθερότητα και από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα δείξει το μέλλον», συμπλήρωσε.