Στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
«Υπάρχει έστω κι ένας που θα εμπιστευόταν τον Τσίπρα για μηχανικό να του φτιάξει το σπίτι του;», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Ερωτηθείς για τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί αντιγραφής του Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος ηγέτης και ανήκει στην πολιτική ιστορία του τόπου».

Χαρακτήρισε την απλή αναλογική φρικώδες και αντιδημοκρατικό σύστημα, ενώ επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε πως δεν μπορεί να γίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ τόνισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν τους βγαίνουν τα «κουκιά», θα συνεργαστούν.

Όπως ανέφερε: «Δε λέω ποτέ ποσοστό, ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι το ποσοστό που θα πάρουμε πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά το ένα είναι ότι πρέπει να θεμελιώνει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη, δηλαδή να καλλιεργεί προσδοκία αυτοδυναμίας. Δεύτερον, πρέπει να εμποδίζει την κυβέρνηση των ηττημένων γιατί εγώ πιστεύω ότι αν τα νούμερα βγαίνουν, ακόμα και με ανοχή του Βελόπουλου, θα το κάνουν.  Σας λέω ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 τα έχουμε βρει, εάν βγαίνουν τα νούμερα θα κάνουν κυβέρνηση. Εγώ τον Βελόπουλο τον ξέρω 30 χρόνια πιστεύω ότι θα κάνει αποχή ο Βελόπουλος για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ανδρουλάκης ο ίδιος έχει ασκήσει μια πολιτική που έχει κόψει γέφυρες με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ όσο μπορεί περισσότερο. Πιστεύω ότι ο Ανδρουλάκης πάσχει από ένα αντι-δεξιό σύνδρομο, μοιάζει λίγο με Πασόκο του ’80. Αυτό είναι που πουλάει για αυτό και τώρα τσακώνεται για τον Ανδρέα γιατί ο Ανδρουλάκης πουλάει αυτό δηλαδή προσπαθεί να μας θυμίσει το αρχέτυπο του Πασόκου του ’80 όμως η Ελλάδα είναι στο 2023 δεν είναι στο ’80». 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη

Αναφορικά με την ταυτόχρονη ομιλία του σε τρία μέρη 

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η τεχνολογία δίνει απίστευτες δυνατότητες. ’Ηταν πολύ ωραίο, το ευχαριστήθηκα, το μόνο λάθος που κάναμε ήταν ότι δεν βάλαμε κάμερα να δείχνει το ακροατήριο. Αυτό που ήθελα να δώσω με την ομιλία μου αυτή και την κίνηση ήταν ένα μήνυμα ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε όλη την ώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και την τοξικότητα και τις μιζέριες και τις Δήμητρες και τις Ασπασίες και όλες αυτές τις χαζομάρες και να κοιτάξουμε

Για την «επιστροφή» στον Αν. Παπανδρέου

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ένας πολύ μεγάλος πολιτικός της νεωτέρας ελληνικής ιστορίας, ανήκει στους μεγάλους πολιτικούς. Ένας τέτοιος πολιτικός ανήκει στην ελληνική ιστορία τώρα αν πρέπει να του δώσεις πολιτικό πρόσημο ε! προφανώς  στο ΠΑΣΟΚ θα το δώσεις.

Ερωτηθείς γιατί «απομακρύνονται» από το ΠΑΣΟΚ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:  Δεν θεωρώ εχθρούς μου τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Από την ώρα της εκλογής του κ. Ανδρουλάκη όμως στην προεδρία του κινήματος υπήρξε μια ποιοτική διαφορά, ο κ.Ανδρουλάκης είναι ήδη πρόεδρος σχεδόν δύο χρόνια και δεν έχει δει τον Ανδρουλάκη σας φαίνεται φυσιολογικό αυτό; Όταν ο Κουτσούμπας βλέπει τον Μητσοτάκη, όταν ο Βελόπουλος βλέπει τον Μητσοτάκη να μην βλέπει τον Μητσοτάκη ο Ανδρουλάκης δεν είναι περίεργο; Δεν είναι μόνο περίεργο είναι και πολιτική αγένεια και προσωπική αγένεια. Ο κ. Ανδρουλάκης το πρώτο πράγμα που είπε στην πρόταση του είναι όταν δεν θα είναι ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. 

Για την απλή αναλογική

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Την θεωρώ φρικώδες σύστημα, την θεωρώ πολύ λάθος και πολύ αντιδημοκρατικό. Αυτό που λένε ότι η απλή αναλογική είναι πιο δημοκρατική είναι τελείως ψευδές, είναι πολύ πιο αντιδημοκρατικό σύστημα γιατί δίνει υπερβολική εξουσία στα μικρότερα κόμματα τα οποία μπορούν να εκβιάσουν πολιτικά τα πολύ μεγαλύτερα. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ παίρνει 9-10% και παίρνει η ΝΔ 35% είναι δυνατόν το 10 να επιβάλει τον πρωθυπουργό στο 35% είναι δημοκρατία αυτό; Άρα ο κ. Ανδρουλάκης ο ίδιος έχει ασκήσει μια πολιτική που έχει κόψει γέφυρες με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ όσο μπορεί περισσότερο. Πιστεύω ότι ο Ανδρουλάκης πάσχει από ένα αντι-δεξιό σύνδρομο, μοιάζει λίγο με Πασόκο του ’80. Αυτό είναι που πουλάει για αυτό και τώρα τσακώνεται για τον Ανδρέα γιατί ο Ανδρουλάκης πουλάει αυτό δηλαδή προσπαθεί να μας θυμίσει το αρχέτυπο του Πασόκου του ’80 όμως η Ελλάδα είναι στο 2023 δεν είναι στο ’80.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο στόχος μας από την αρχή ήταν η αυτοδυναμία, ποτέ δεν έχουμε πει τίποτα διαφορετικό από αυτό. Εμείς από την αρχή είπαμε «πάμε για νέα αυτοδυναμία». Έχω υπάρξει υπουργός και σε κυβερνήσεις συνεργασίας και στην αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει καμία σχέση. Θυμάμαι ακόμα όταν πήγα να περάσω το νόμο του ΠΕΔΥ μεταρρύθμιση στην Υγεία και αφού τον έδειξα στους πολιτικούς αρχηγούς τότε και μου είπαν τι ωραίο που είναι όταν πήγα να το περάσω στη Βουλή και έπρεπε να μιλήσω με τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά έπρεπε να κάνω ένα ρουσφέτι, μια παραχώρηση στον κάθε βουλευτή για να μπορέσει να περάσει ο νόμος. Δεν κυβερνιέται έτσι η Ελλάδα, μην είστε ρομαντικοί ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν προγράμματα και αρχές αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Έχουν μικροσυμφέροντα όπου ο καθένας ασκεί μια πολύ μεγάλη εξουσία, αυτή είναι η κυβέρνηση συνεργασίας και για αυτο είναι και αποτυχημένες. Τώρα πως κατάφερε ο Σαμαράς , ο ήρωας, υπό αυτές τις συνθήκες χωρίς να έχει πλειοψηφία στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να αντιδρά και να μην θέλει τον Βενιζέλο, με τον Κουβέλη να έχει κάνει αυτά που έχει κάνει, να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, να γυρίσει την οικονομία στο θετικό και αν δεν τον είχε ρίξει ο Τσίπρας με τον Καμμένο και την Χρυσή Αυγή θα μας είχε βγάλει και από το μνημόνιο είναι γιατί ο Σαμαράς είναι μεγάλος πολιτικός.  Και για να μην είμαι άδικος και λόγω της πολύ καλής συνεργασίας με τον Βενιζέλο. Σας λεω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου πραγματικά δούλεψε και μπόρεσε να τα φέρει βόλτα ήταν μια πράξη ηρωισμού του τότε πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου αλλά στην πραγματικότητα δεν δουλεύει αυτό το σχήμα. 

Ερωτηθείς αν ο κ.Μητσοτάκης θα μπορούσε να τα βρει με τον κ. Ανδρουλάκη

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα για να χορέψεις ταγκό χρειάζονται δύο, αφού δεν του μιλάει ο Ανδρουλάκης πως θα τα βρούνε να κάνουν κυβέρνηση. Κυβέρνηση με περιστέρια θα κάνουν;

Για το ποσοστό της ΝΔ

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν λεω ποτέ ποσοστό, ο καθένας μας καταλαβαίνει ότι το ποσοστό που θα πάρουμε πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά το ένα είναι ότι πρέπει να θεμελιώνει την αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη δηλαδή να καλλιεργεί προσδοκία αυτοδυναμίας. Δεύτερον πρέπει να εμποδίζει την κυβέρνηση των ηττημένων γιατί εγώ πιστεύω ότι αν τα νούμερα βγαίνουν, ακόμα και με ανοχή του Βελόπουλου, θα το κάνουν.  Σας λεω ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 τα έχουμε βρει, εάν βγαίνουν τα νούμερα θα κάνουν κυβέρνηση. Εγώ τον Βελόπουλο τον ξέρω 30 χρόνια πιστεύω ότι θα κάνει αποχή ο Βελόπουλος για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης. Θα μας το σερβίρουν ότι θα κάνουν απλή αναλογική και ότι πάνε να διερευνήσουν τα σκάνδαλα. 

Αναφορικά με τα τοπικά νομίσματα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτά πιστεύουν οι άνθρωποι, αν είχαν τη δυνατότητα αυτά θέλαν να κάνουν. Μέσα γράφει «εναπαδιαπραγμάτευση του χρέους στην Ευρώπη» καλώς ήρθατε στο 2015!

Για τον κ. Τσίπρα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η μόνη πραγματικά μεγάλη πολιτική πράξη του Τσίπρα στη ζωή του ήταν η κωλοτούμπα. Δηλαδή αυτό το οποίο εγώ του πιστώνω είναι ότι έκανε κωλοτούμπα, αυτό δεν αναιρεί ότι το επίπεδο σύγκρισης και εκπροσώπησης της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν εχει σχέση Μητσοτάκη –Τσίπρα. Πάει ο Μητσοτάκης στην Αμερική μιλάει αγγλικά τρελαίνονται όλοι, πάει Γαλλία μιλάει γαλλικά τρελαίνονται όλοι, πάει Γερμανία μιλάει γερμανικά τρελαίνονται όλοι δεν θες να σε εκπροσωπεί έξω ένας που να τον βλέπουν και να τον σέβονται; Ο ένας είναι μορφωμένος άνθρωπος και ο άλλος είναι αγράμματος.  Θα σας αποκαλύψω που ηδονίζομαι είσαι σε ένα κανάλι και ρωτάς τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «θα έβαζες τα παιδιά σου να κοιμούνται σε ένα σπίτι που έχει χτίσει ο μηχανικός Α.Τσίπρας;» Δείτε την αντίδρασή τους, κανένας δεν απαντάει αμέσως ναι, περνάνε μερικά δευτερόλεπτά γιατί; Γιατι σκέφτονται τα παιδιά τους  να τα πλακώνει το σπίτι. Άρα μιλάμε για σύγκριση Μητσοτάκη –Τσίπρα, μπορεί να γίνει σοβαρά αυτή η σύγκριση;  

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη παρακάτω