Στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε η υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεανώ Φωτίου
Σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου τόνισε «Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και πιστεύουμε ότι με το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουμε κυβέρνηση. Δεν έχουμε βάλει στο λογαριασμού ούτε τον κ.Βαρουφάκη, ούτε πολύ περισσότερο τον κ. Βελόπουλο. Το πιστεύουμε αυτό γιατί οι 12 προγραμματικές θέσεις του κ. Ανδρουλάκη γκρεμίζουν τις γέφυρες με τη ΝΔ».

Αναλυτικά η συνέντευξη της κας Θεανώς Φωτίου:

Αναφορικά με τον προεκλογικό αγώνα

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι αυτό που οι δημοσκόποι ονομάζουν «βουβό κύμα», το ξαναείδαμε το ’15 αυτό το βουβό κύμα. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το ’19 όπου εγώ που περιόδευα στη Γλυφάδα δεν μ’ αφήναν ούτε να μπω στα καταστήματα όχι να δώσω υλικό. Σήμερα όχι μόνο μπήκαμε σε όλα τα καταστήματα της Γλυφάδας, οι μικρομεσαίοι μας μας ρωτούσαν «πείτε μας τις θέσεις μας γιατί κοντεύουμε να καταστραφούμε. Ζούμε μόνο με pass πλέον, δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε έξω από τις τράπεζες, δεν μπορούμε να δανειστούμε...»   

Ερωτηθείσα αν θα καταργήσουν τα  pass 

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μην ζούνε με pass οι άνθρωποι. Να γίνουν έλεγχοι στην αγορά και να μπορέσουμε να σπάσουμε τα καρτέλ. Δεν θα χρειάζονται pass. Όταν λέμε ότι θα ρίξουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ή το ΦΠΑ στα τρόφιμα καταλαβαίνετε ότι αυτομάτως πέφτουν οι τιμές άρα δεν χρειάζονται αυτά pass.

Αναφορικά με τον πίνακα που έβγαλε ο κ. Σκέρτσος για το δημοσιονομικό κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Να διαψεύσω τον κ.Σκέρτσο χρησιμοποίησε εντελώς ψευδός ότι τους λογαριασμούς τους έκανε το Λογιστήριο του κράτους. Δεν έκανε απολύτως τίποτα το λογιστήριο του κράτους. Καταρχήν μιλάμε για τον πρώτο χρόνο για το ’24 με τα δεδομένα του προϋπολογισμού του ’24. Λέμε 5,5 δις τον πρώτο χρόνο και ίσα- ίσα που  επιμένουμε ότι κάθε χρόνο αναμορφώνεται ο προϋπολογισμός ανάλογα με τα έσοδα που έχεις, τις νέες πηγές του ΕΣΠΑ, τις νέες πηγές που έχεις κάθε φορά άρα κάθε χρονιά αν θέλεις να είσαι συνεπής μιλάς για αυτή τη χρονιά. Εμείς μιλάμε για 5,5 δις το ’24. Το σύνολο των μέτρων που προτείνουμε είναι μεγαλύτερο από 5,5 δις τον πρώτο χρόνο αλλά στο τέλος υπάρχουν έσοδα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Σκέρτσος δεν θέλει να βάλει και τα οποία αφαιρούνται. Πρώτον η φορολόγηση υπερκερδών εταιρειών ενέργειας τα οποία είναι 3,6 δις οι εταιρείες ενέργειας και 2,6 δις τα διυλιστήρια ο κ.Μητσοτάκης πέρυσι είπε ότι θα τους φορολογήσει κατά 90% είδατε κανένα ευρώ;

ΔΗΜ: Τα διυλιστήρια θα τα φορολογήσετε με 90%;

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Βεβαίως θα φορολογήσουμε με τους συντελεστές που πρέπει και θα έχουμε έσοδα...

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Αν καταργήσεις τα pass έχεις αύξηση του προϋπολογισμού βάλτε λοιπόν και αυτό στον λογαριασμό.  Ο λογαριασμός μεγαλώνει ντε φάκτο από τη στιγμή που παύει η αισχροκέρδεια του κράτους.

Αναφορικά με  τις μετεγκλογικές συνεργασίες

Θ.ΦΩΤΙΟΥ: Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα και πιστεύουμε ότι με το τρίτο κόμμα θα σχηματίσουμε κυβέρνηση. Δεν έχουμε βάλει στο λογαριασμού ούτε τον κ.Βαρουφάκη, ούτε πολύ περισσότερο τον κ.Βελόπουλο. Το πιστεύουμε αυτό γιατί οι 12 προγραμματικές θέσεις του κ.Ανδρουλάκη γκρεμίζουν τις γέφυρες με τη ΝΔ. Συγκλίνουμε με τον Ανδρουλάκη στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια, την πρόνοια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, στους αγρότες, στο κούρεμα και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και κυρίως συγκλίνουμε εκεί που δεν πρόκειται να συγκλίνει ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, στην κατάργηση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη και στην κατάργηση των νόμων της υγείας. Πιστεύω ότι η εξεταστική για τις υποκλοπές, η εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών είναι πράγματα που γκρεμίζουν τις γέφυρες του Ανδρουλάκη με τη ΝΔ.

Ακούστε τη συνέντευξη παρακάτω: