Η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω, αλλά πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Το κεντρικό στοίχημα αυτών των εκλογών είναι απλό: Μπροστά ή πίσω; Θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα συνεχίσουμε σε μια πολιτική η οποία μειώνει τους φόρους, στηρίζει την επιχειρηματικότητα, δημιουργεί θέσεις εργασίας ή θα ξαναγυρίσουμε σε ένα περιβάλλον αυξημένων φόρων που για ταξικούς λόγους συχνά από ιδεοληψία τσακίζει τη μεσαία τάξη;

Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του καλείται να επιλέξει την επόμενη κυβέρνηση. Είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες δεν θα διακινδυνεύσουν να χάσει η χώρα μας όλα όσα έχει πετύχει τα τελευταία 4 χρόνια. Θα συγκρίνουν όλα όσα έγιναν τις δύο τελευταίες τετραετίες, θα τα ζυγίσουν και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πράξη όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα πιο ισχυρή, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που περάσαμε και δεν ήταν και λίγες. Στηρίξαμε τους πιο αδύναμους και αυτό εξακολουθούμε να κάνουμε. Είμαστε κοντά στους πολίτες.

Έπειτα από 12 χρόνια, σχεδόν 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, όλοι οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, έχοντας ελαφρυνθεί από πενήντα βάρη του παρελθόντος. Δώσαμε έκτακτες ενισχύσεις στους ασθενέστερους, αυξήσαμε τον βασικό κατώτατο μισθό κατά 20% από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ. Ο ΕΝΦΙΑ είναι κατά 35% χαμηλότερος για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Καταργήθηκε έως το ύψος των 800.000€ η γονική παροχή. Μειώσαμε την ανεργία κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας.
Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο. Εμείς δεν μιλάμε με υποσχέσεις αλλά μιλάμε με πράξεις και αποτελέσματα. Γι’ αυτό στις εκλογές της 21ης Μαίου δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές, δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Οι πολίτες θα ψηφίσουν ΝΔ γιατί η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Για να συνεχίσει η Ελλάδα σταθερά, μπροστά.

Θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών. Πρέπει να κλείσουμε τελείως την πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα πίσω.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη23» της εφημερίδας Παραπολιτικά