Δύο εβδομάδες απομένουν πλέον από την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου, που θα καθορίσει ποιος και με ποιον τρόπο θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία.

Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δείξουν ποιο μοντέλο διακυβέρνησης επιθυμούν και θα απαντήσουν στο ουσιαστικό δίλημμα: Θα προχωρήσουμε σταθερά μπροστά, με αυτοδύναμη κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου; Ή θα οπισθοδρομήσουμε με έναν «γκρίζο» και ασαφή συνασπισμό, με κίνδυνο να βιώσει η χώρα ξανά τις θλιβερές περιπέτειες του 2015; Θα πορευτούμε με πίστη στις δυνάμεις μας για μια δίκαιη και ισχυρή Ελλάδα αλλά και αυτοκριτική όπου χρειάζεται, ή θα επιστρέψουμε στο καθεστώς αστάθειας και αβεβαιότητας που βύθισε τη χώρα για τέσσερα ολόκληρα χρόνια;

Η απάντηση είναι μόνο μια: Η πολιτική σταθερότητα του τόπου αποτελεί πλέον εθνική αναγκαιότητα και η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την εγγυηθεί.

Η χώρα μας δεν πρέπει να μπει ξανά σε μια πολιτική περιδίνηση, που θα την απομακρύνει εκ νέου από την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως συνέβη την περίοδο 2015-2019, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διότι από τότε, έχουμε καταφέρει να γυρίσουμε σελίδα. Και έχουμε κάνει βήματα σταθερά, μπροστά, παρά τις επάλληλες κρίσεις και τις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις, που κληθήκαμε να διαχειριστούμε (πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, πληθωρισμός κ.λ.π ). Πλέον με τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό, τα βήματα μας πρέπει να είναι ακόμα πιο τολμηρά. Διότι το ζητούμενο πια δεν είναι αν θα μείνουμε στην Ευρώπη. Το διακύβευμα είναι να γίνουμε Ευρώπη σε όλους τους τομείς. Ακολουθώντας ένα εθνικό, ρεαλιστικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον Πρωθυπουργό για μια ισχυρή και παραγωγική Ελλάδα. Για μια Ελλάδα πράσινη και ψηφιακή. Δίκαιη και κοινωνική.

Τα θεμέλια αυτού του οραματικού, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικού και πλήρως κοστολογημένου σχεδίου έχουν ήδη τεθεί στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό είναι βαθιά αποτυπωμένο στη συλλογική μας μνήμη.

Οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν την πρόοδο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια.

Στην Οικονομία: Επιτυγχάνοντας διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οδηγώντας την εθνική μας οικονομία σταθερά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023. Και δημιουργώντας τους όρους ώστε να επιτευχθεί η αύξηση των μισθών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα κατά 25%, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Υγεία: Προχωρώντας σταθερά στις αναγκαίες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και δρομολογώντας τις απαραίτητες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα, για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εθνικό σύστημα υγείας.

Στο Κράτος: Διευρύνοντας την αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο τομέα. Εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους του, το κράτος γίνεται περισσότερο ευέλικτο και προσιτό στους πολίτες. Αποτελεσματικό και ψηφιακό, παρέχοντας ως το 2027 όλες τις υπηρεσίες του ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Μια Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών. Με μια Δικαιοσύνη που προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους ρυθμούς έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Και ένα δικαστικό σύστημα πλήρως ψηφιακό και προσβάσιμο σε όλους.

Ένα κράτος δίπλα σε κάθε πολίτη και ιδίως στις νέες και τους νέους μας. Διευρύνοντας το πρόγραμμα «Σπίτι μου» για φθηνή στέγη και επέκταση των δομών στήριξης των γυναικών από την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, ισχυρή και εξωστρεφή. Που μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της. Που έχει δυνατή φωνή και άξια εκπροσώπηση στο εξωτερικό, εμπνέοντας σεβασμό στους εταίρους μας.

Απέναντι σε αυτό, στο δικό μας οραματικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο εθνικό σχέδιο σταθερότητας, δεν υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική παρά μόνο μια ξαναζεσταμένη συνταγή, που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και απέτυχε παταγωδώς.

Η Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες της τελευταίας περιόδου, κατάφερε να σταθεί όρθια. Αδιαμφισβήτητα, η χώρα είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι ήταν το 2019. Είμαστε στο σωστό δρόμο και σε αυτό το δρόμο πρέπει μαζί να συνεχίσουμε.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη 23» της εφημερίδας Παραπολιτικά