Κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο ΤikΤok αλλά και στο Instagram θα διαπιστώσει κάποιος πως έχουν λογαριασμούς η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Μέρα25, ακόμα και η Ελληνική Λύση. Το μόνο κόμμα που δεν ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσης και προβολής είναι το παραδοσιακό ΚΚΕ.

Αυτό που κάνει καλά το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι να έχει μια σταθερή παρουσία στο YouTube και μέσα από όσα παρουσιάζει σε αυτό το περιβάλλον να μιλάει στη νεολαία. Πρόκειται για το κανάλι που έχει πολύ καλά οργανώσει η ΚΝΕ.

Τρίτο στο YoutTube το ΚΚΕ 

Αν παρατηρήσουμε σε αριθμούς τους εγγεγραμμένους κάθε κόμματος στο ΥouTube, πρώτη σε ροή, ιδέες και know-how και μηνύματα έρχεται η ΝΔ, με 54,7 χιλιάδες ακολουθους και 2,2 χιλιάδες βίντεο. Δεύτερο έρχεται το Μέρα25, με 44 χιλιάδες εγγεγραμμένους, αλλά με ένα χωρίς στρατηγική και περιεχόμενο μενού. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των χρηστών, και ειδικά των νέων, που παρακολουθούν τις τάσεις, έρχεται το ΚΚΕ, με 24,9 χιλιάδες φανατικούς παρακολουθητές. 

Η ΚΝΕ εγκαινίασε μια νέα σειρά βίντεο με φόντο τις επερχόμενες εκλογές και τίτλο «Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;», καλώντας τους νέους και τις νέες να σκεφτούν και να προβληματιστούν πάνω σε ερωτήματα και ζητήματα που αφορούν τη νέα γενιά.

Τα βίντεο, που είναι διαθέσιμα στο κανάλι της ΚΝΕ στο YouTube, αναφέρονται σε ζητήματα και προβλήματα της καθημερινότητας. Σχολιάζουν, καυτηριάζουν και φιλοξενούν στα podcast βίντεο, καλλιτέχνες ή προσωπικότητες, που μιλάνε για ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά και αφορούν στην επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τη μουσική, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την Ιστορία. 

Τι άλλαξε 

Εδώ και καιρό, κάτι έχει αλλάξει στο ΚΚΕ. Είναι γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του κόμματος έχει δώσει μια άλλη κατεύθυνση στην επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθείται. Κάτι η συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού, κάτι οι δηλώσεις του στο «Lube», «έσπασαν» την εικόνα του «αποστειρωμένου» κόμματος που εξέπεμπε το ΚΚΕ και κατάφερε να επικοινωνήσει τις θέσεις του μέσα από «ψυχαγωγικές» εκπομπές.

Ο δε Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται πολύ ψηλά σε δημοφιλία, καθώς ο κόσμος τον θεωρεί πολύ συμπαθή. Ειδικά, μετά τα γαλλικά του, τα οποία απόλαυσε όλο το Διαδίκτυο και το Τwitter στις κινητοποιήσεις της Σεβίλλης, έγινε viral στα social media.

Αναμένουν μεγάλη ανατροπή

Οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί του κόμματος θεωρούν ότι οι νέοι ψηφοφόροι, που θα γευτούν για πρώτη φορά τι σημαίνει «αποφασίζω για το μέλλον μου», βλέπουν πολύ θετικά τα μηνύματα που εκπέμπει το ΚΚΕ και περιμένουν μεγάλη ανατροπή.

Αξλιζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες, το ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μαΐου μπορεί να φτάσει ακόμα και το 7%. Συγκεκριμένα, με την αναγωγή στο σύνολο το ΚΚΕ έχει από 5,3% έως 7,3%. Ιδιαίτερα σημαντικά ανεβασμένα ποσοστά, όταν στις εκλογές του 2019 το ΚΚΕ είχε 5,3% και 15 έδρες.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχουν αρχίσει να το «φλερτάρουν» και να μιλάνε για σενάρια συνεργασίας και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Γ. Βαρουφάκης, που αναρωτιέται «γιατί τέτοιος πόλεμος από το ΚΚΕ, εμείς τους θεωρούμε συντρόφους!».