Διάχυτη ικανοποίηση επικρατούσε στις τάξεις του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας κατ’ αρχάς ότι το κόμμα αύξησε την εκλογική του επιρροή. Κάτι που επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στις δηλώσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι όλη η δύναμη του ΚΚΕ θα κατατεθεί σε πιο δυνατούς εργατικούς, λαϊκούς αγώνες την επόμενη ημέρα των εκλογών. Στον Περισσό υπογραμμίζουν ιδιαίτερα ως πολύ σημαντικό το γεγονός πως το ΚΚΕ αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην Αττική, σε μια περιοχή όπου ο πληθυσμός της έχει βιώσει περισσότερο τις συνέπειες των μνημονίων.

Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν ότι υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, σημειώνοντας πως, αν δεν το κάνουν, θα είναι για να λεηλατήσουν την ψήφο του λαού στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που στήριξαν το ΚΚΕ, μίλησε για σημαντική άνοδο κατά δύο μονάδες, τονίζοντας ότι «θα ασκεί τη μόνη ελπιδοφόρα αντιπολίτευση» εντός και εκτός Βουλής.

«Εκβιαστικά διλήμματα για υφαρπαγή εδρών»

«Ευχαριστώ τους χιλιάδες νέους και νέες που έκαναν το βήμα και ψήφισαν ΚΚΕ. Να ευχαριστήσω τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ. Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος στους αγώνες», είπε.

«Οι νέες δυνάμεις μπορούν να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική για την ανασύνταξη των κινημάτων και των κοινωνικών συμμαχιών ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος λέγοντας: «Οι σκέψεις και τα σενάρια για επανάληψη των εκλογών γίνονται όχι γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά γιατί θέτουν εκβιαστικά διλήμματα για υφαρπαγή εδρών». Κάλεσε, παράλληλα, τον κόσμο του ΚΚΕ «να είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κόμματος στις νέες εκλογές που θα ακολουθήσουν. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός στην κάλπη για να οργανώσει την αντίσταση στον δρόμο της ανατροπής», υπογράμμισε.