«Τα μεγάλα προβλήματα, θέλουν γρήγορα αντανακλαστικά, άμεσες παρεμβάσεις και δυναμικές λύσεις». Αυτό δήλωσε ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, αναφορικά με την άμεση λύση που δόθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τους οδηγούς ταξί στα Δωδεκάνησα, ταλανίζοντας, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Όπως είναι γνωστό, τις μέρες που πέρασαν, ο κ. Παππάς, ξεκίνησε συντονισμένες ενέργειες και επαφές σε επίπεδο αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να βρεθεί δίκαιη λύση για τους οδηγούς ταξί, στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Η ανταπόκριση του υπουργού κ. Γεραπετρίτη, ήταν άμεση και καταλυτική: ξεκάθαροι ρόλοι μεταξύ ΤΑΞΙ και Ε.Ι.Χ. που θα λειτουργούν αυστηρά κάτω από συγκεκριμένους κανόνες και επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση παράβασης. Αποφάσεις, που ισχύουν άμεσα, με τη δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ικανοποιημένοι οι οδηγοί, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων που πάρθηκαν, λύνοντάς τους ουσιαστικά, το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα. Αναγνωρίζοντας την εύρεση λύσης μέσα από τις προσπάθειες του Γιάννη Παππά, σύσσωμος ο κλάδος, εκτίμησε την άμεση παρέμβασή του, κάνοντας δηλώσεις ικανοποίησης, υπέρ του Δωδεκανήσιου Βουλευτή.

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των νέων δεδομένων, ο ίδιος δήλωσε: «Η άμεση αντίδραση, ο εποικοδομητικός διάλογος και η σαφής απάντηση στους δυσαρεστημένους επαγγελματίες, είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού. Δεν αφήνουμε τα προβλήματα να χρονίζουν. Γενναίες παρεμβάσεις και λύσεις, εδώ και τώρα! Υποσχέσεις, που υλοποιούνται άμεσα. Μόνο έτσι αποκτά νόημα το «προχωράμε μαζί».