Πολύς κόσμος ζυγίζει τι θα ψηφίσει, δεν έχει αποφασίσει, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για τοπικά νομίσματα, είπε πως το θέμα δεν περνάει στους πολίτες.

Σημείωσε πως οι πολίτες θέλουν προγραμματικές απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, επισήμανε πως το βράδυ των εκλογών στην Ελλάδα θα υπάρχει ένα νέο πολιτικό τοπίο.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Χαρίτση στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, κος Αλέξανδρος Χαρίτσης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

«Πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται σε μια διαδικασία που σκέφτεται τα πράγματα, τα ζυγίζει, δεν έχει αποφασίσει. Νομίζω ότι σε σχέση με άλλες αναμετρήσεις του πρόσφατου παρελθόντος είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό των ανθρώπων που ακόμα βρίσκονται σε μια φάση που το ψάχνουν, είπε αρχικά.

Όσον αφορά στα τοπικά νομίσματα, ανέφερε: «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές τώρα το ότι κάποιοι στην κυβέρνηση ή στη ΝΔ αποφάσισαν τώρα να ξεθάψουν κάποια κείμενα προηγούμενης περιόδου προγραμματικής συμβολής και να αγνοήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν μια σοβαρή προγραμματική συζήτηση γιατί αυτό θέλει η κοινωνία.

Θέλει να γίνει μια σοβαρή προγραμματική κουβέντα την οποία βλέπουμε ότι την αποφεύγει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο διάβολος το λιβάνι και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση νομίζω ότι αυτό τελικά γυρίζει μπούμερανγκ γιατί αυτό θυμώνει τους πολίτες. Αυτό που έχουν ανάγκη οι πολίτες είναι να έχουν πειστικές απαντήσεις, προγραμματικές απαντήσεις από τις πολιτικές δυνάμεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν την ακρίβεια, για το τι θα κάνουν με το δημόσιο σύστημα υγείας, για το τι θα γίνει με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εκτός του οποιουδήποτε κυβερνητικού σχεδιασμού για τις χρηματοδοτήσεις, για το τι θα γίνει με τη δημόσια παιδεία για αυτά θέλει να μιλήσει ο κόσμος».

«Αυτό το οποίο λέει πάρα πολύς κόσμος είναι ότι επιτέλους βρείτε τα, βρείτε μια λύση για να υπάρξει κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι πλέον πάρα πολύ σαφές ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου θα έχουμε ένα νέο πολιτικό τοπίο, αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας και τότε όλη αυτή η συζήτηση η οποία τώρα προεκλογικά, προφανώς και κατανοητό σε ένα βαθμό ο καθένας προσπαθεί να περιχαρακώσει τον πολιτικό του χώρο και τις δυνάμεις του και λέγονται και πράγματα τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικά νομίζω ότι τότε όλη αυτή η συζήτηση θα γίνει σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Θα έχουμε την λαϊκή ετυμηγορία, θα έχουμε το κατά πόσο ο ελληνικός λαός επιθυμεί και επιδιώκει και ωθεί τις πολιτικές δυνάμεις στο να υπάρξει η διέξοδος της προοδευτικής διακυβέρνησης», πρόσθεσε.