«Σε κάθε προσκλητήριο των υποψηφίων της ΝΔ οι πολίτες ανταποκρίνονται», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην  εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Καρδίτσα, Κώστας Τσιάρας.

Τόνισε πως είναι μείζον ζητούμενο να διαμορφωθούν συνθήκες αυτοδυναμίας της ΝΔ, ενώ σημείωσε πως η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή για θέμα των παρακολουθήσεων.

Επανέλαβε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Αυτή η προεκλογική περίοδος μας δίνει μια πολύ καθαρή εικόνα, είναι γεγονός ότι σε κάθε προσκλητήριο όλων των υποψηφίων της ΝΔ υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών. Αυτές οι εκλογές έχουν το χαρακτηριστικό ότι στην ουσία και ειδικά στην ελληνική περιφέρεια βλέπει κανείς μόνο η ΝΔ να δημιουργεί γεγονότα προεκλογικά, δεν φαίνεται ότι τα άλλα κόμματα παρουσιάζουν δυναμική. Ελπίζω και εύχομαι ότι αυτό θα καταγραφεί και στην κάλπη.

Ερωτηθείς αν είδε να υπάρχει προοπτική συνεργασιών από το χθεσινό debate: Δεν νομίζω ότι μπορούν να βγουν τέτοια συμπεράσματα. Το ζήτημα είναι ότι με βάση τουλάχιστον τις δηλώσεις ή τις πολιτικές θέσεις σύγκλιση τουλάχιστον με τη ΝΔ δεν φαίνεται να υπάρχει τουλάχιστον από την πλευρά των κομμάτων που θα μπορούσαν θεωρητικά να βρεθούν πιο κοντά. Είναι για εμάς μείζον ζητούμενο να διαμορφωθούν συνθήκες αυτοδυναμίας της ΝΔ. Αυτό ζητάμε από τους πολίτες και διεκδικούμε από την ελληνική κοινωνία. Θέλω να πιστεύ με βάση αυτό που έγινε και με τη βάση τη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να συγκρίνουν διαφορετικές περιόδους είναι πολύ εύκολο να πάρουν την απόφασή τους και να κάνουν την επιλογή τους. Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτή η επιλογή για αυτές τις εκλογές είναι ευκολότερη από ποτέ αρκεί κανείς να συγκρίνει τη συνέβη από το 2015 ως το 2019 και πως εξελίχθηκε η κοινωνική πραγματικότητα.

Για τον τομέα της Δικαιοσύνης: Η προσπάθεια που έγινε αυτά τα τέσσερα να επιταχύνουμε τη Δικαιοσύνη να τη μεταρρυθμίσουμε και να την εκσυγχρονίσουμε είναι εργώδης όποιος όμως ισχυρίζεται ότι με το πάτημα ενός κουμπιού ή με ένα μαγικό ραβδί μπορεί να αλλάξει νοοτροπίες που είναι εγκαταστημένες και κυρίως διαδικασίες που αφορούν σε ανθρώπους από τη μια στιγμή στην άλλη νομίζω ότι αυταπατάται. Εμείς αλλάξαμε το νομοθετικό πλαίσιο ψηφίζοντας 30 μεταρρυθμιστικά εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια όταν από το 2000 έως το 2019 είχαν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις μόλις 31 νομοσχέδια. Ενισχύσαμε και προωθήσαμε τις ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης, στο τέλος του 2025 θα έχουμε τη λεγόμενη ψηφιακή δικαιοσύνη. Έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή 7 νέων δικαστικών μεγάρων στην περιφέρεια, νέου δικαστικού μεγάρου στον Πειραιά και νέου Πρωτοδικείου στην Αθήνα. Αν με ρωτήσετε αν φτάνουν αυτά θα σας πω όχι γιατί τον κύριο λόγο τον έχουν οι δικαστές για αυτό το λόγο για πρώτη φορά βάλαμε αντικειμενικά κριτήρια κατά την επιθεώρηση στην αξιολόγηση των δικαστών, και αυτό νομίζω ότι θα επιδράσει καθοριστικά.

Για τις υποκλοπές: Η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή για το θέμα των υποκλοπών. Θα απαντούσα στον κ.Ανδρουλάκη ότι η κυβέρνηση αντέδρασε ακαριαία φέρνοντας ένα σαφές, ολοκληρωμένο και ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο που πλέον δημιουργεί στεγανά σε όλη αυτή τη διαδικασία και βεβαίως όλη αυτή η υπόθεση παραπέμφθηκε από την πρώτη στιγμή στη Δικαιοσύνη. Τη Δικαιοσύνη πρέπει κανείς ή να την εμπιστεύεται ή να λεει ότι δεν την εμπιστεύεται.

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου με μια περίεργη συνεργασία με την κυβέρνηση έβγαλε τα δεξιά κόμματα της ΝΔ εκτός εκλογικής διαδικασίας: Είναι αφελής ως αστείος αυτός ο ισχυρισμός. ...Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άποψη για την επί των ημερών του διακυβέρνηση και τη σχέση του με τη δικαστική εξουσία αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι τέτοιου είδους σχέσεις, συναλλαγές ή επιρροές τουλάχιστον επί των δικών μου ημερών δεν υπήρξαν ποτέ. Επιπλέον ή θα πρέπει να σεβαστούμε το ρόλο και την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων που κάθε λίγο βρίσκονται στο επίκεντρο οποιουδήποτε σχολιασμού, μιλάω για τους δικαστές, ή θα σεβαστούμε μια εξουσία συνταγματικά κατοχυρωμένη, ανεξάρτητη η οποία παίζει τον πλέον κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν γίνεται κάθε φορά να παίζουμε με τη Δικαιοσύνη, μας βολεύουν οι αποφάσεις «υπάρχουν δικαστές», δεν μας βολεύουν οι αποφάσεις «οι δικαστές δεν είναι σωστοί και κάνουν ότι θέλουν». Εγώ έχω μια σταθερή άποψη την οποία την έχω εκφράσει και την επαναλαμβάνω πανομοιότυπα να σεβόμαστε τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.