Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο πρωθυπουργός παρουσίασε με σοβαρότητα και ευθύνη τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε: «Ο κ.Τσίπρας χθες επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν δεν άκουσα κανέναν τους να λέει τίποτα για την Αστυνομία και για τα θέματα της ασφάλειας, το οποίο σημαίνει ότι διάφορα αστήρικτα πράγματα που κατά καιρούς λένε δεν τα πιστεύει κανείς γιατί δεν τόλμησε κανείς να ανοίξει καν αυτή τη συζήτηση», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι είναι όμηρος της πολύ σκληρής ιδεοληπτικής ρίζας του ΣΥΡΙΖΑ, του DNA του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει βήμα παρακάτω». 

Είπε πως δεν απόλυτα σίγουρος εάν ο ΣΥΡΙΖΑ -στις δεύτερες εκλογές- θα καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά του, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. 

Όσον αφορά την υπόθεση με τα αυθαίρετα στη Μύκονο, τόνισε πως οι νόμοι ισχύουν και στη Μύκονο και η ελληνική αστυνομία είναι εκεί και συνδράμει όπου υπάρχουν προβλήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Θεοδωρικάκου

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ήταν μια αναμενόμενη συζήτηση, θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε με σοβαρότητα και ευθύνη κυρίως τις προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την επόμενη μέρα. Ανταπεξήλθε με μεγάλη επιτυχία και κυρίως είχε το πλεονέκτημα να μιλήσει προγραμματικά κάτι που δεν είδα να το κάνουν οι άλλοι.    Ο κ. Τσίπρας πιστεύω ότι απεδείχθη πολλές φορές και στη χθεσινή συζήτηση ότι έχει εξοικειωθεί με την ιδέα ότι θα είναι δεύτερο κόμμα.  Το λεω αυτό γιατί έχει μια στρατηγική η οποία μεταβάλλεται κάθε τρεις μέρες. Έχει πρόβλημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί μέσα στον μήνα αυτό της προεκλογικής περιόδου επώνυμα στελέχη του κόμματός του άνοιξαν το θέμα κυβέρνησης ηττημένων, ο ίδιος το ξεπέρασε και το προσπέρασε πριν από μερικές ημέρες αλλά το άφησε ορθάνοιχτο χθες. Προφανώς ψάχνει να βρει συμμάχους γιατί ξέρει ότι θα είναι δεύτερος, θέλει να αποφύγει τις εκλογές στις αρχές Ιουλίου γιατι αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα τον οδηγήσει σε πολύ δυσκολότερη θέση διότι με τον εκλογικό νόμο που θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου τις οποίες τις θεωρώ απολύτως βέβαιες, σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λιγότερους βουλευτές από αυτούς που θα πάρει στις 21 Μαΐου.  Δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσει ο κ.Τσίπρας να αυξήσει το ποσοστό του στις δεύτερες εκλογές. Διότι όταν όλοι θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα είναι απολύτως βέβαιη η πρώτη θέση της ΝΔ και συντριπτικά πιθανή η επανεκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία με  αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές αυτό πιστεύω ότι θα αποσυσπειρώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Δεν μπορεί να θεωρεί κανείς δεδομένο ότι στις δεύτερες εκλογές θα πάρει υποχρεωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο ποσοστό.  Επίσης ο κ.Τσίπρας χθες επιβεβαίωσε ότι είναι όμηρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν δεν άκουσα κανέναν τους να λεει τίποτα για την Αστυνομία και για τα θέματα της ασφάλειας το οποίο σημαίνει ότι διάφορα αστήρικτα πράγματα που κατά καιρούς λένε δεν τα πιστεύει κανείς γιατί δεν τόλμησε κανείς να ανοίξει καν αυτή τη συζήτηση.  Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η επαμφοτερίζουσα και αμφίσημη θέση του γύρω από το θέμα του φράχτη,  «δεν θα το γκρεμίσω, καλώς υπάρχει αλλά δεν θέλουμε και να συνεχίσουμε...». Έχει ένα στέλεχος του που πήγε στο ευρωκοινοβούλιο για να τινάξει στον αέρα κάθε πιθανότητα επιχορήγησης της Ελλάδας από την Ευρώπη για το έργο του φράχτη και αντί να τον πετάξει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ πλήρως τον ανέχτηκε και τον κάλυψε, και ταυτόχρονα προσπαθεί να κλείσει το μάτι στον κόσμο γιατί γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θέλει το έργο του φράχτη γιατί με αυτό τον τρόπο αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια και για τα σύνορα αλλά και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας μέσα στη χώρα. Επομένως ο κ. Τσίπρας είναι προφανές ότι είναι όμηρος της πολύ σκληρής ιδεοληπτικής ρίζας του ΣΥΡΙΖΑ, του DNA του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορεί να κάνει βήμα παρακάτω. Συνεπώς όσα έχει πει κατά καιρούς ότι γίνεται πιο ρεαλιστής  ότι γίνεται πιο κεντρώος δεν έχουν καμία βάση γιατί δεν μπορεί να κουνηθεί, είναι κρατούμενος αυτών των αντιλήψεων.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ:  Η δική μας θέση είναι να διεκδικήσουμε ως το τέλος την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι θα την πετύχουμε, με προσπάθεια βέβαια αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών θα ανοίξει το δρόμο για αυτοδυναμία.

Για τον κ. Ανδρουλάκη

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Θεωρώ ότι επανάλαβε τις θέσεις του και πιστεύω ότι η εμπειρία του και η γνώση όλων όσων έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια θα έπρεπε να τον κρατά σε πλήρη απόσταση από τον κ.Τσίπρα. Δεν θα έπρεπε να έχει την παραμικρή σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, του τεχνητού διχασμού.

Αναφορικά με τα ζητήματα που υπάρχουν στη Μύκονο

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Η απόφαση ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο η Μύκονος να είναι αυτόνομη σε ότι αφορά την εφαρμογή των νόμων είναι ξεκάθαρη και απολύτως δεσμευτική και εφαρμόζεται στην πράξη. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν και στην τελευταία γωνιά της Ελλάδας πόσο μάλλον σε μια περιοχή που εμφανίζει υψηλά επίπεδα παραβατικότητας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί και συνδράμει σε όποια επιχείρηση της ζητηθεί. Συλλαμβάνονται αυτοί που υποδεικνύεται ότι πρέπει να συλληφθούν, αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι δική μας δουλειά να γκρεμίσουμε, η δική μας δουλειά είναι να πάρουμε μέτρα.  Θέλω να ξέρετε ότι γίνονται τα πάντα από το υπουργείο Περιβάλλοντος κι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ερωτηθείς αν θα λειτουργήσει φέτος το κέντρο που παρανομεί στην Μύκονο

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Θα γίνουν όλα όσα πρέπει και προβλέπουν οι νόμοι. Και όσον αφορά το υπουργείο Προστασίας του πολίτη η Αστυνομία είναι Αστυνομία και λειτουργεί πάντοτε, δεν λειτουργεί ανάλογα με το αν είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση ή όχι.

Ερωτηθείς αν θα αυξηθεί η ασφάλεια στην Αττική

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Έχουμε διορίσει τον Ιανουάριο 600 πρόσθετους αστυνομικούς ειδικούς φρουρούς, τους έχουμε τοποθετήσει στα αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής. Αυτούς δεν τους πήγαμε ποτέ για τα πανεπιστήμια, όταν τους προσλάβαμε ξέραμε πολύ καλά ότι ήταν ειδικοί φρουροί και για αυτό ήταν και άλλο το πρόγραμμα της εκπαίδευσής τους. Στα πανεπιστήμια έχουμε 200 αστυνομικούς και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους, αυτά για να τελειώνει  αυτή η καραμέλα με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Έχουμε 200 που κάνουν τη δουλειά και δεν χρειαζόμαστε περισσότερους οι υπόλοιποι είναι αστυνομικοί στα τμήματα της ΓΑΔΑ κυρίως και έχουν αυξηθεί οι καθημερινές περιπολίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής κατά 70.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του κόμματος Κασιδιάρη για τις εκλογές

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ:  Είναι προφανές ότι η εγκληματική ακροδεξιά στην Ελλάδα δεν θέλει να βλέπει μπροστά της τη μεγάλη λαϊκή παράταξη της ΝΔ η οποία θυμίζω ότι επί των ημερών της συνελήφθησαν οι Χρυσαυγίτες ως εγκληματίες με πρωθυπουργό τον κ.Σαμαρά και ολοκληρώθηκε η δίκη τους με πρωθυπουργό τον κ.Μητσοτάκη. Για μένα η ανακοίνωση του κόμματος του κ.Κασιδιάρη ήταν απολύτως αναμενόμενη. Τίτλος τιμής είναι για τη ΝΔ τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Η ΝΔ θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας που θέλουν πρόοδο, σιγουριά, ασφάλεια και ευημερία για όλους.