Η κυβέρνηση με την επιπλέον ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη θα ενισχύσει τη διεύρυνση του σώματος των δικαστών του Αρείου Πάγου που θα κρίνει το αποτέλεσμα του συνδυασμού, τον οποίο θα καταθέσει το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως δεν υπάρχει διεύρυνση της συστημικής ψήφου.

Σημείωσε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν έχουν δείξει σταθερότητα και είπε πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται άμεσα.

Ξεκαθάρισε ότι η αυτοδυναμία είναι απάντηση στην παραλυσία.

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι με τη στάση και τις δηλώσεις του έχει
πει πράγματα που δεν βοηθούν μια συνεργασία και πρόσθεσε πως δεν βλέπει με ποιον θα συνεργαστεί στο τέλος.

Τέλος, υπογράμμισε πως με βάση τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. θα είναι κοντά σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση σε μια δεύτερη κάλπη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τη συμπληρωματική ρύθμιση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, τόνισε: «Αποφασίστηκε η ενίσχυση με την όσο δυνατόν διεύρυνση του δικαστικού Σώματος των Δικαστών του Αρείου Πάγου, που θα κρίνει τον συνδυασμό, αν κατεβάσει τελικά, το κόμμα του κυρίου Κασιδιάρη. Αποτελεί τη μεγαλύτερη δυνατή έκφραση από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός από τις τοποθετήσεις του κου Κασιδιάρη».

Για τη λεγόμενη αντισυστημική ψήφο ο υπουργός, δήλωσε: «Δεν συμφωνώ με την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Δεν υπάρχει διεύρυνση της αντισυστημικής ψήφου. Δεν υπάρχουν οι θεμελειώδεις προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο, όπως υπήρχε στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όταν αντιμετωπίζαμε ως κοινωνία το φάσμα μια πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, που άνθρωποι χάνανε τις δουλειές του, που υπήρχε brain drain.

Αυτές οι προϋπόθέσεις τώρα δεν υπάρχουν, τώρα η ελληνική οικονομία πηγαίνει με γρήγορους ρυθμούς, η θέση της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι συνεχώς ενισχύεται και αυτό που πρέπει να δούμε είναι η δικαιολογημένη οργή από το δυστύχημα των Τεμπών».

Για τις πιθανές συνεργασίες ο κ. Πέτσας, ανέφερε: «Οι περιπτώσεις των κυβερνητικών συνεργασιών στη χώρα μας δεν έχουν δείξει στο παρελθόν ότι είχαν τη σταθερότητα ή ότι είχαν τη δυνατότητα ταχύτητας ανταπόκρισης σε μεταβαλλόμενες συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε σήμερα και σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας όπως είναι το σημερινό. Νομίζω ότι έχει αποδείξει και αυτή η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη και παλιότερα ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις δώσανε κάτι ζηλευτό στη χώρα μας, δηλαδή τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται άμεσα στις προκλήσεις. Νομίζω η αυτοδυναμία είναι μία καλή απάντηση στην παραλυσία».

Για τον κ. Βελόπουλο και τις κατηγορίες του ως προς τη Νέα Δημοκρατία, επισήμανε ότι οι είναι βαριές κατηγορίες και ότι μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να επιληφθεί του θέματος.

«Πολιτικά πιστεύω ότι είναι μία επικοινωνιακή προσπάθεια του κου Βελόπουλου να ανέβει δημοσκοπικά ψηλότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Για μία πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης με τις στάσεις του και τις δηλώσεις του όλο το τελευταίο διάστημα, έχει πράγματα που δε βοηθούν οποιαδήποτε συνεργασία. Θα πρόκειται για μία τεράστια «κωλοτούμπα» αν ο κ. Ανδρουλάκης αλλάξει στάση. Δεν βλέπω πραγματικά με ποιον θα κάνει συνεργασία».

Για το τι θα γίνει το βράδυ των εκλογών από μεριάς Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε: «Κανείς δε μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Με βάση τις δημοσκοπήσεις που βλέπουμε όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και αυτές που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, με κάνουν να πιστεύω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου θα είναι τέτοιο που θα είναι κοντά σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση σε μία δεύτερη κάλπη».