«Είναι εύκολο να πετάς το πυροτέχνημα αλλά πρέπει να πεις πώς το εννοείς» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα όσα έγιναν στο χθεσινό debate και ειδικότερα για τη σκληρή κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των υποκλοπών.

Στην παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα «δεν είχατε πολλά – πολλά με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς», όπως παρατήρησε η ίδια στο debate ο κ. Βελόπουλος απάντησε: «Με το ψέμα έχω μια απέχθεια. Πήγα για να πω την αλήθεια».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε ότι «ως πολιτικός αρχηγός δεν μπορώ να κρίνω τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ως άνθρωπος μπορώ να κρίνω ότι και μετά στις δηλώσεις ότι είπαν ψέματα». Αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας ότι απέδωσαν την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου στους κανόνες του debate από τη Διακομματική, με τους οποίους όμως είχαν συμφωνήσει, όπως ανέφερε.   

«Απευθύνθηκαν όλοι στο κομματικό τους ακροατήριο. Ακόμα κι εγώ. Αλλά επειδή θα συγκυβερνήσουν και οι τρεις να δούμε πώς θα το καλύψουν…. Θα πουν για λόγους  εθνικής ανάγκης κλπ» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε  σχετικά με την αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για «φυλακή»:  «Πότε μπήκε στη φυλακή ένας; Αφού ακαταδίωκτο έχουν όλοι τους… Δεν μπήκε κανείς φυλακή, Ο κουλουράς στη Θεσσαλονίκη μπήκε… και ο Τσοχατζόπουλος γιατί πήρε ρωσικά οπλικά συστήματα». 

Όσον αφορά το κόμμα του «έκοψε» τη συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία λέγοντας:   «Για να συνεργαστείς πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον. Πώς να συνεργαστείς όταν τον ακούς να λέει ότι η διακομματική έφταιγε για τους κανόνες με τους οποίους είχε συμφωνήσει». 

Με αφορμή μάλιστα την υπόθεση με τα «μαύρα χρήματα» στην Ελληνική Λύση η οποία αρχειοθετήθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος,  διατύπωσε και πάλι αιχμές για προσπάθεια  της ΝΔ να προσεταιρισθεί βουλευτές του κόμματός του για να σχηματίσει κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όπως έπραξε και στο debate, «κατέφυγε» και πάλι σε φωτογραφίες, αυτή τη φορά δείχνοντας οχήματα που κατασκευάζονταν πριν από χρόνια στην Ελλάδα…