Αλαζονεία επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Για τις υποκλοπές ανέφερε πως είναι μια υπόθεση για την οποία ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε λάθη ενώ είπε πως βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.
Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Αντώναρου είπε πως έχει αποκόψει τις σχέσεις του με τη ΝΔ με όρους μη πολιτικής ευπρέπειας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Με αφορμή την πρόταση για κοστολόγηση των πολιτικών προγραμμάτων από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους: Δεν μπορείς να βγαίνεις να λες το πρόγραμμά μου κοστίζει 5 δις, να προσθέτεις άλλα 15 μέτρα και να λες πάλι κοστίζει 5 δις, δεν βγαίνει! Αυτό το οποίο ισχύει στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ισχύει η περίπτωση του κρυφού προγράμματος. Μας λεει τι θα δώσει αλά δεν μας λεει από πού θα τα πάρει και αυτό είναι κάτι το οποίο το ζήσαμε στο παρελθόν όμως τελικά ο λογαριασμός ήταν εις βάρος των πολιτών γιατί δώσαν περισσότερα για να πάρουν κάποιοι πολύ λιγότερα.

Με αφορμή τη δήλωση του κ.Σκουρλέτη «σας κάναμε ανθρώπους»: Αυτό ήταν στα όρια μεταξύ του φαιδρού και του γελοίου. Ο τρόπος εκφοράς αυτής της έκφρασης ήταν άλλης εποχής και άλλης νοοτροπίας. Το να σας κάνουμε ανθρώπους δεν σημαίνει ότι σας φτιάχνουμε οικονομικά άλλωστε δεν νομίζω ότι άφησε κανέναν ο Τσίπας και ο ΣΥΡΙΖΑ που να αισθάνθηκε ότι τον έφτιαξε μάλλον αισθάνεται ότι τον αφαίμαξε. Τον αφαίμαξε με τις συντάξεις, με τους φόρους, με την τεράστια ανεργία και την επενδυτική καχεκτικότητα αλλά και μόνο η έπαρση με την οποία μπορεί κάποιος να εκφέρει κάτι τέτοιο δείχνει ότι υπάρχει μια φοβερή αλαζονεία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ότι ζητάνε τέταρτη ευκαιρία. Ζητήσανε μια ευκαιρία το ’15 να διαπραγματευτούνε. Αποτύχανε στην διαπραγμάτευσή τους, φέρανε ένα μνημόνιο. Ζητήσανε άλλη μια ευκαιρία να εφαρμόσουν το μνημόνιο που κάνανε, ζητήσανε τρίτη ευκαιρία το ’19 να δικαιωθούν για τη διαχείριση του μνημονίου τους και χάσανε και τώρα ζητάνε τέταρτη ευκαιρία.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στη περίπτωσή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το πρόγραμμα του θα τον τιμωρήσουν οι αγορές: Αυτό που θα συμβεί στην περίπτωση της εφαρμογής ενός τέτοιου προγράμματος δεν θα είναι μόνο η οικονομική συνέπεια θα είναι πρώτα απ’ όλα μια αμφιβολία σε σχέση με την επενδυτική βαθμίδα η οποία είναι απαραίτητη και αυτό γιατί δεν υπάρχει κοστολόγηση των παροχών. Το δεύτερο που θα συμβεί είναι αμφιβολία από τους επενδυτές παραδείγματος χάριν κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Τη ΔΕΗ την πήραμε με χρηματιστηριακή αξία 400 εκ. σήμερα έχει πάνω από 3 δις, τώρα λένε ότι θα την πάρουν πίσω. Πως δεν θα στοιχίσει πολύ, πως θα γίνει με 600 εκ., θα εμπιστευτούν οι επενδυτές που σήμερα έχουν εμπιστευτεί μια διοίκηση και ένα επενδυτικό πλάνο θα εμπιστευτούν πάλι κάποιο κ. Σκουρλέτη να διοικεί τη ΔΕΗ με τα αποτελέσματα που είχε αφήσει πριν;

Για το ζήτημα των υποκλοπών: Υπάρχει μια δικαστική έρευνα η οποία οφείλει να δώσει τις απαντήσεις και μακάρι να τρέξει πιο γρήγορα και να τις δώσει αυτές τις απαντήσεις γιατί είναι απαραίτητες.

Δεν έχει δώσει το υπουργείο εξωτερικών με την ΕΔΕ κατά πόσο έβαλε την υπογραφή του ο κ Σμυρλής για το αν δώσαμε ως χώρα άδεια εξαγωγής του predator στο Σουδάν

Αυτό το οποίο εξετάζεται δεν είναι αν ο κ.Σμυρλής έβαλε ή δεν έβαλε την υπογραφή του, αυτό το οποίο εξετάζεται είναι αν στις άδειες εξαγωγής που δόθηκαν στην εταιρεία που διαχειρίζεται το predator και δεν ξέρω αν η άδεια εξαγωγής αφορά το predator ή άλλα λογισμικά, αν οι άδειες εξαγωγής που δόθηκαν παραβίασαν ή δεν παραβίασαν μια εξαιρετικά πολύπλοκη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε σχέση με το τι επιτρέπεται ή απαγορεύεται να εξάγεται από την Ευρώπη. Ελέγχεται αν έχουμε παραβιάσει ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει σχέση με την εξαγωγή κακόβουλων λογισμικών και είναι εξαιρετικά και τεχνική και δύσκολη η αποτύπωση αυτών των πολύ λεπτών ισορροπιών που βρίσκονται σε αυτά τα βαριά νομικά κείμενα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το ζήτημα των υποκλοπών μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και αν είναι σκάνδαλο: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια υπόθεση η οποία δεν χαρακτηρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού οδήγησε τον πρωθυπουργό να παραδεχτεί λάθος, να απομακρύνει διοικητή της ΕΥΠ και τον γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και βεβαίως να αναλάβει και ένα τεράστιο πολιτικό κόστος. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια έρευνα που γίνεται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ενδεχόμενα αδικήματα δεν νομίζω ότι όταν θα καταλήξει αυτή η έρευνα δεν θα πρέπει να δούμε την περαιτέρω εξέτασή της και την παραπομπή της και σε κάποιο ακροατήριο. Εκτιμώ ότι δεν θα επηρεάσει καθόλου τις εκλογές. Είναι μια υπόθεση που έχει συζητηθεί, έχει πάρα πολύ απασχολήσει τη δημοσιογραφία, πολύ λιγότερο, θα έλεγα, την κοινή γνώμη και σε όλες αυτές τις συναντήσεις που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα με χιλιάδες πολίτες ούτε ένας πολίτης δεν με ρώτησε κάτι που αφορούσε τις υποκλοπές.

Ερωτηθείς πως είναι το κλίμα στη δυτική Αθήνα: Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω δύο πράγματα πρώτα από όλα να μην υπάρχει η γνωστή γκρίνια-μουρμούρα του πολίτη προς τον πολιτικό και δεύτερον βλέπω και μια εκκωφαντική απουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μου κάνει τρομερή εντύπωση αυτή η απουσία των στελεχών από όλες τις γειτονιές, μου δείχνει ότι υπάρχει ένα πλαίσιο ηττοπάθειας και λογική ήσσονος προσπάθειας.

Για την υποψηφιότητα του κ.Αντώναρου: Ο κ.Αντώναρος έχει αποκόψει τις σχέσεις του με τη ΝΔ εδώ και πάρα πολύ καιρό και μάλιστα με όρους και μη πολιτικής ευπρέπειας που δεν τον είχα αξιολογήσει ως άνθρωπο που θα μπορούσε να τους χρησιμοποιεί.

Για την κυβέρνηση ηττημένων: Η κυβέρνηση ηττημένων είναι προοδευτικός αχταρμάς. Ποιος θα είναι ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη σε αυτή την κυβέρνηση; Θα είναι υπουργός Οικονομικών με παράλληλα συστήματα πληρωμών κάνοντας διαλέξεις στο Eurogroup για την οικονομική πολιτική σε μια περίοδο αυξημένων επιτοκίων, πληθωρισμού σε σκληρά νομίσματα και καταρρεύσεις τραπεζών σε παγκόσμια κλίμακα ή θα γίνει υπουργός Άμυνας που θα παίρνει τηλέφωνα το βράδυ της κρίσης; Η περίπτωση της κυβέρνησης των ηττημένων βάζει τη χώρα σε πολιτική περιπέτεια, σε περίοδο αστάθειας και δεν νομίζω ότι τα σύννεφα που μαζεύονται εκεί έξω μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα να έχει τέτοια πολιτική αστάθεια.