«Το Λασίθι θα γίνει ‘’γαλάζιο’’» εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με τη ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ίδιες με τις περσινές.

Σημείωσε, μάλιστα, πως έχουν επιθεωρηθεί εκτάκτως όλα τα πλοία.

Επίσης, ανέφερε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, ενώ απέρριψε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδουλάκη.



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γ. Πλακιωτάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Η Κρήτη είναι σε θετική πορεία και ειδικότερα για την περιοχή του Λασιθίου είμαι πεπεισμένος ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά πολιτικά θα γίνει γαλάζιο το Λασίθι. Οι πολίτες πλέον συνειδητοποιούν ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα το οποίο έχει και ρεαλιστική πρόταση για το αύριο κυρίως όμως έχει προγραμματίσει και υλοποιεί μια σειρά από έργα τα οποία έμεναν στα χαρτιά για πολλά χρόνια όπως για παράδειγμα ο Βόρειος Οδικός Άξονας με προσωπική συμβολή και συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς αν έχουν ανέβει οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ίδιες με την περσινή περίοδο.

Ερωτηθείς αν υπάρχει έλεγχος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Η ασφάλεια των πλοίων και των επιβατών για το υπουργείο Ναυτιλίας διαχρονικά αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Μέχρι σήμερα έχουν επιθεωρηθεί εκτάκτως όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία. Έκτακτοι έλεγχοι πραγματοποιούνται και όλα τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα πριν τις διακοπές του Πάσχα και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ερωτηθείς αν είναι πιο αυξημένα τα αντανακλαστικά μετά το δυστύχημα των Τεμπών

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Προφανώς και είναι, επιπλέον θα ελέγξουμε και όλα πλοία που εκτελούν ημερόπλοιους πλους όπως είναι τα τουριστικά πλοία επομένως οι έλεγχοι αυτοί καθ’ όλη τη διάρκεια και της θερινής περιόδου θα εντατικοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Είναι γεγονός ότι ο ακτοπλοϊκός στόλος είναι γερασμένος επομένως χρειάζεται αναβάθμιση σύμφωνα και με τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα τα οποία θα ισχύσουν μετά το 2030. Επομένως η ακτοπλοΐα που βλέπουμε σήμερα πρέπει να αναβαθμιστεί μέχρι το 2030 διαφορετικά όσοι δεν το κάνουν θα τεθούν εκτός αγοράς. Εμείς εξασφαλίσαμε από την ευρωπαϊκή επιτροπή χρηματοδότηση ευρωπαϊκή για την αντικατάσταση πλοίων, ιδιαίτερα σε μικρές άγονες γραμμές, με την παράλληλη κινητροδότηση μέσω πολυετών συμβάσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να αντικατασταθούν πχ Χίος -Ψαρά τα υπάρχοντα πλοία με νέα, σύγχρονα, πράσινα πλοία μέσω πολυετών συμβάσεων.

Για το δίλημμα των εκλογών

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Το δίλημμα είναι απολύτως ξεκάθαρο ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν ή θα προχωρήσουμε μπροστά με μια κυβέρνηση η οποία παρ’ όλες τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετώπισε, τρεις παγκόσμιες κρίσεις, κατόρθωσε και υλοποίησε σχεδόν το σύνολο των εξαγγελιών μας. Δεν τα κάναμε όλα σωστά υπήρξαν και αδυναμίες όμως το ισοζύγιο υπήρξε θετικό. Εμείς καλούμε τους πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πλειοψηφίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου που μπορεί να λειτουργήσει ως βατήρας για την επίτευξη της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές.

Γ.ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Στόχος της ΝΔ ειναι η επίτευξη της αυτοδυναμίας. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη πέραν του γεγονότος ότι θέτει συγκεκριμένους όρους για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού κυρίως γιατί δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση για τη δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης την επόμενη μέρα. Επομένως δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ του κ.Ανδρουλάκη οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον στόχο μας που είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ.