Άπαντες σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς προετοιμάζονται για το τελευταίο όσο και καθοριστικό πενθήμερο σπριντ, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όταν και ολοκληρώνεται επισήμως η προεκλογική περίοδος. 

Διατηρώντας τις... παραδόσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να ρίξει την αυλαία αυτής της καμπάνιας από το Θησείο με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως ακριβώς το έκανε σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν, στις 5 Ιουλίου του 2019. Θα έχει προηγηθεί μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Η εβδομάδα ξεκινά αύριο με περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, μεθαύριο Τρίτη επισκέπτεται την Α’ Πειραιώς και την Τετάρτη μεταβαίνει στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Θα πραγματοποιήσει το βράδυ ομιλία στην Καστοριά.

Ενδιαμέσως, το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχει οργανώσει τις τελευταίες συνεντεύξεις του, στο γνωστό μοτίβο αλλά και περισσότερο εναλλακτικές, όπως αυτή που θα προβληθεί το βράδυ στην εκπομπή «The 2night Show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ANT1.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Με την εξαρχής κεντρική στόχευση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου τμήματος των αναποφάσιστων, ιδίως όλων όσοι κινούνται στον μεσαίο χώρο και δη σε αυτόν ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα μηνύματα που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αρκούντως ενθαρρυντικά. Κυβερνητικά στελέχη με γνώση διαπιστώνουν πως έχοντας μείνει μακριά από την τοξικότητα και την αντιπαραγωγική σύγκρουση, ο πρωθυπουργός έχει κατορθώσει σχεδόν να μηδενίσει τις απώλειες του δύσκολου Μαρτίου εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, βάζοντας εκ νέου, όπως λένε, τη Νέα Δημοκρατία σε τροχιά αυτοδυναμίας.

Ξορκίζοντας τυχόν... στραβοπάτημα τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου και με το debate να μην έχει μεταβάλει τους παγιωμένους εκλογικούς συσχετισμούς, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η ΝΔ κινείται στη ζώνη άνω του 33% με τον ΣΥΡΙΖΑ σε... ασφαλή απόσταση γύρω από το 28%. Οριακά διψήφιο φαίνεται πως παραμένει το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ μένει να φανεί πόσο θα κοστίσει στην Ελληνική Λύση η εσωτερική αναμπουμπούλα των προηγουμένων εβδομάδων, καθώς σε όλες τις μετρήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος εμφανίζει αποσυσπείρωση.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή