Μία καμπάνια με τρία βασικά μηνύματα και πολλούς προορισμούς ξεκινά από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και με μοναδικό στόχο την καθαρή πρωτιά και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 8:20 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ στις 10:30 θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Βουλής για την εκλογή του Προεδρείου της. 

Το απόγευμα, με τη διάλυση της Βουλής, ξεκινά και τυπικά η νέα προεκλογική περίοδος και ο κ. Μητσοτάκης στις 19:00 θα επισκεφθεί το Περιστέρι και θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών. Ακολουθεί ένα διήμερο road trip στην Κρήτη – ένα καινούργιο στοιχείο στην προεκλογική δραστηριότητα του προέδρου της ΝΔ. Μέσα σε 48 ώρες θα διασχίσει το νησί, που για πρώτη φορά βάφτηκε «μπλε» στον εκλογικό χάρτη, ξεκινώντας από τη Σητεία και φτάνοντας στα Χανιά. 

Την Πέμπτη θα είναι πίσω στην Αθήνα και θα επισκεφθεί κάποια γειτονιά της Αττικής, την Παρασκευή πιθανώς θα περιοδεύσει στην Κορινθία, ενώ ακολουθεί το Σάββατο η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική και την Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος, μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο. Μεγάλες ομιλίες από βήματος, όπως στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, δεν θα πραγματοποιήσει προς το παρόν, αλλά θα πάει πόρτα-πόρτα σε χωριά και συνοικίες – όπως για παράδειγμα έκανε την Παρασκευή στο Μοσχάτο.


Μηνύματα

Τα μηνύματα της «γαλάζιας» καμπάνιας σκιαγράφησε ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από τη συνέντευξή του χθες στην Κυριακάτικη Καθημερινή και με τον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους εκλεγμένους και υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Το πρώτο αφορά στην ψήφο αυτή καθαυτή και στη μάχη για να περιοριστεί η λεγόμενη χαλαρή ψήφος προς μικρότερα κόμματα: «Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση. Αν κάποιοι άλλοι επιθυμούν να διαγωνίζονται για τα "πρωτεία" της αντιπολίτευσης, αυτή είναι μία μάχη που δεν μας αφορά, όπως δεν αφορά τελικά και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών», είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ.

Το δεύτερο μήνυμα αφορά στον θετικό προγραμματικό λόγο της ΝΔ, που θα επιχειρήσει εκ νέου να προτάξει το πρόγραμμα και τις θέσεις της, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις. «Δεν βλέπω κανένα λόγο κάποιος ο οποίος μας ψήφισε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην μας ξαναψηφίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αρκεί να εξακολουθούμε να πολιτευόμαστε με μετριοπάθεια, με σεμνότητα και δίνοντας -θα επιμείνω σε αυτό- έμφαση στον δικό μας θετικό προγραμματικό λόγο», είπε στην ίδια συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θα σας ζητήσω να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο. Ας αφήσουμε τις σκιαμαχίες με την αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση. Αρκετά θα τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τα «πρωτεία» στην αντιπολίτευση. Επιμένω, αυτή είναι μία μάχη που εμάς δεν μας αφορά. Εμάς μας ενδιαφέρει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης την οποία έχουμε ήδη οικοδομήσει με τους πολίτες και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, σταθερά, τολμηρά, μπροστά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Το τρίτο μήνυμα θυμίζει λίγο ένα παλαιότερο, το «σεμνότητα και ταπεινότητα». Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να «ξορκίσει» δηλαδή οποιαδήποτε υποψία καν αλαζονείας από τους βουλευτές και τα στελέχη του, αλλά και οποιονδήποτε φόβο της κοινωνίας ότι μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση θα οδηγήσει εκ των υστέρων σε αλαζονικές συμπεριφορές. «Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός, να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να αποφύγω και λάθη τα οποία μπορεί να έγιναν στην πρώτη περίοδο. Αλλωστε, αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Καθημερινή.