Με το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν προγραμματικές αποκλίσεις, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο υποψήφιος βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Κώστας Κυρανάκης.

Σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ, παρά στη ΝΔ.

Τέλος, επισήμανε πως καθαρή λύση θεωρούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Κυρανάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, κος Κώστας Κυρανάκης μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

«Αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ σήμερα, εφόσον τα εννοεί και δεν τα λέει προεκλογικά, για να προσελκύσει ψηφοφόρους, δείχνουν μια πολύ μεγάλη απόκλιση και σε προγραμματικό και σε πολιτικό επίπεδο από τη ΝΔ.

Φαίνεται ο κ. Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή παρά στη ΝΔ. Έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Εμείς θέλουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος από ό,τι φαίνεται στις εκλογές της Κυριακής, αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και προγραμματικές αποκλίσεις, οι οποίες δεν ξέρω αν στην πρώτη διερευνητική εντολή που θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσουν να γεφυρωθούν. Αν δεν γεφυρωθούν, η χώρα αναγκάζεται βάσει συντάγματος να πάει σε νέες εκλογές», είπε αρχικά.

«Οι πολίτες έχουν ανάγκη από καθαρές λύσεις και η καθαρή λύση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας πολυκομματική των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία με δικαιολογίες, καθυστερήσεις, με πάρα πολλά εμπόδια δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Εμείς καθαρή λύση θεωρούμε την αυτοδυναμία της ΝΔ όχι γιατί είναι αυτοσκοπός αλλά γιατί θεωρούμε ότι είναι ο πιο ευθύς δρόμος ώστε να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις μας. Ζητάμε μια καθαρή εντολή την Κυριακή 21 Μαΐου στους πολίτες να δείξουν ποιο θέλουν πρώτο κόμμα και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε βάσει συντάγματος, βάσει των πολιτικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε..

Ερωτηθείς αν θα πάρουν βουλευτές από άλλα κόμματα, απάντησε: «Προφανώς και όχι, εμείς τέτοιου είδους πρακτικές δεν τις εγκρίνουμε και θυμίζω ότι το έχει κάνει ο κ. Τσίπρας το 2018, μετά τη δήθεν διαφωνία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν ουσιαστικά εξαγόρασε –αντάλλαξε θέσεις υπουργών και υποψηφίων ευρωβουλευτών με συγκεκριμένα στελέχη των ΑΝΕΛ για να τους βάλει στην πλειοψηφία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε στη Βουλή».