Ο 28χρονος Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης κατέρχεται για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο με τη Ν.Δ.

Μιλώντας στο «Κάλπη 23», ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου αναφέρεται στην υποψηφιότητά του, τη δική του νέα γενιά, που εκπροσωπεί, το διακύβευμα των εκλογών και την ανάγκη σταθερότητας μόνο με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τι σημαίνει για εσάς πολιτική;

Πολιτική για μένα σημαίνει ευθύνη. Ακριβώς όπως το έχει περιγράψει ένας μεγάλος Κρητικός, ένας οικουμενικός Ελληνας, ο Ν. Καζαντζάκης, στην «Ασκητική»: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες μοναχός εγώ θα σώσω τον κόσμο. Και αν χαθεί, εγώ θα φταίω». Αυτόν τον δρόμο αποφάσισα να πορευτώ. Με καθαρή ματιά και σταθερή περπατησιά. Με όπλο μου την αλήθεια, τις ιδέες μου και τις γνώσεις μου. Παρακαταθήκη μου, οι αρχές και οι αξίες του λαού μας. Τα ιδανικά, η υπερηφάνεια και η λεβεντιά της Κρήτης μας. Αυτό το όμορφο μονοπάτι της ευθύνης θέλω να το περπατήσω μαζί με όλους τους συμπολίτες μου. Σκοπός μου, η θέληση για προσφορά. Η επιθυμία μου να συνδράμω τον συνάνθρωπό μου. Τον ευάλωτο συμπολίτη μου. Να συμβάλω στην ευημερία του τόπου μου. Να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για τον Νομό Ηρακλείου. Να αγωνιστώ για την Κρήτη, που μας εμπνέει. Για την Ελλάδα μας, που μας ενώνει.

Τι λέτε στους ανθρώπους της γενιάς σας;

Οι νέοι της γενιάς μου αναγκάστηκαν να ωριμάσουν στα δύσκολα. Μεγαλώσαμε στην Ελλάδα των Μνημονίων. Μέσα στην οικονομική κρίση. Πολλοί νέοι έφυγαν στο εξωτερικό. Οταν πιστέψαμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε καλύτερα, ήρθαν η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Που δοκίμασαν και δοκιμάζουν την καθημερινότητά μας. Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον μεγαλώσαμε. Σε αυτό το περιβάλλον επιμένουμε να κάνουμε όνειρα. Να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Μας αξίζει, όμως, μια καλύτερη Ελλάδα. Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τη διαφορά. Για τη ζωή μας. Για τη γενιά μας. Για τα αδέλφια μας και τους γονείς μας. Για όλους τους Ελληνες. Συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Για να διορθώσουμε εμείς αδυναμίες και παθογένειες που μας πλήγωσαν. Θέλω να δώσω φωνή στη δική μου γενιά. Να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή της γενιάς μου. Θέλω να αλλάξουμε όλα όσα μας κρατούν πίσω. Χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Ενας δρόμος απαιτητικός, ανηφορικός. Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο.

Ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών;

Εμείς όλοι στη Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη κάλπη αποζητούμε τη σύγκριση. Πεπραγμένων και προγραμμάτων. Είναι μια κρίσιμη εκλογική μάχη, όπου θα αναμετρηθεί η Ελλάδα του χθες με τη νέα και φωτεινή Ελλάδα. Το μέλλον με το παρελθόν που μας πλήγωσε. Μια πολιτική σύγκριση δύο διαφορετικών κόσμων. Από τη μία, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με ξεκάθαρη πρόταση προς τον ελληνικό λαό. Ζητάμε στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου, στην κάλπη της απλής αναλογικής, καθαρή νίκη. Ισχυρή εντολή. Ωστε να τη μετουσιώσουμε στην επόμενη κάλπη, της ενισχυμένης αναλογικής, σε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του. Σε ένα βέρτιγκο αλληλοσυγκρουόμενων και αντιφατικών δηλώσεων. Αν είμαστε πρώτοι στις εκλογές, θέλουμε να σχηματίσουμε, λένε, «προοδευτική κυβέρνηση». Οχι, θα συγκροτήσουμε και «κυβέρνηση ηττημένων». Και το ωραιότερο: Αν δεν μας βγαίνουν τα κουκιά, θα κάνουμε κυβέρνηση ανοχής. Μια κυβέρνηση δηλαδή που δεν θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής. Που δεν θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση. Η Νέα Δημοκρατία κρατά γερά το τιμόνι της χώρας. Και θα την οδηγήσει με ασφάλεια, συνέπεια και σταθερότητα στην επόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει μια θλιβερή νότα του παρελθόντος. Επενδύει στον λαϊκισμό. Στα συνειδητά ψέματα. Τάζει και πάλι τα πάντα στους πάντες. Με ένα προεκλογικό πρόγραμμα ύψους 83 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας. Που, αν ποτέ εφαρμοζόταν, θα οδηγούσε τη χώρα σε ένα νέο μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τη συνέπεια και τη σταθερότητα. Θα επιλέξει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία.

Δημοσιεύτηκε στο «Κάλπη 23» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 13/5