Επέλεξα ως μήνυμά μου στην προεκλογική περίοδο την φράση «Γιατί η Λογική είναι Δύναμη». Χωρίς ερωτηματικό, αλλά καταφατικά και εμφατικά ελπίζοντας και πιστεύοντας πως η λογική επικρατεί και εν πάσει περιπτώσει έχει περισσότερες πιθανότητες επικράτησης στον καθημερινό πολιτικό και κοινωνικό μας βίο. Με ενδιαφέρον αντιμετώπισα ερωτήσεις φίλων δημοσιογράφων οι οποίοι ανθυπομειδιούσαν όταν προσπαθούσα να τους πείσω πως η λογική είναι δύναμη. Εν τέλει, είτε για να μου κάνουν το χατίρι είτε για να μην τους κουράζω άλλο με τα επιχειρήματά μου συμφωνούσαν όλοι.

Στο άρθρο που ευγενώς μου ζήτησε η εφημερίδα να καταθέσω όποια άποψη θέλω αποφάσισα να αναφερθώ στο θέμα όχι για να σε πείσω αγαπητέ αναγνώστη –διότι πιστεύω ότι οι αναγνώστες εντύπων και δη εφημερίδων που υπηρετούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αφοσίωση και στην αλήθεια και στην άλλη άποψη- υιοθετούν την λογική στα επιχειρήματά τους. Αναφέρομαι λοιπόν στο θέμα για να επισημάνω πως αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο σήμερα χρειάζεται ερμηνεία.

Είναι αλήθεια λογικό να πιστέψει κανείς τον Σύριζα πως θα αυξήσει το χαμηλό αφορολόγητο όριο όπως υπόσχεται και πάλι όταν κυβερνώντας το μείωσε; Ή ότι θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα όταν κυβερνώντας τον διπλασίασε; Ή ότι θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις όταν κυβερνώντας είτε τα πάγωσε είτε τα μείωσε;

Φυσικά υπάρχουν και πεδία που μπορεί κανείς αβίαστα να πιστέψει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν για παράδειγμα λέει ναι στην ισοπέδωση των πανεπιστημίων με την βάση του δέκα να καταργείται, όταν λέει πως θα κρατικοποιήσει και πάλι την ΔΕΗ και θα την φτάσει στο όριο της επιβίωσης όπως παραδέχθηκε το 2019 η διοίκηση που ο ίδιος είχε διορίσει.

Είναι λογικό να πιστέψει κανείς πως μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε τις τελευταίες εβδομάδες και οι οποίες μέσα σε τέσσερα χρόνια θα κόστιζαν 83 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν μισό ΑΕΠ;

Είναι λογικό να ξεχνάει ο Έλληνας την εικόνα του συνταξιούχου που κλαίει μπροστά στο ATM και τις κλειστές τράπεζες. Είναι λογικό να ξεχνάει κανείς την δήλωση του τότε πρωθυπουργού και νυν αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είχαμε αυταπάτες»;

Θα επιμείνω στο σύνθημά μου που δεν είναι μια απλή φράση αλλά εμπεριέχει την σοβαρότητα με την οποίαν η παράταξή μου πορεύεται τον τελευταίο μισό αιώνα.

Ψηφίστε λοιπόν με την λογική αλλά και ενθυμούμενοι τα συναισθήματα που σας γεννήθηκαν με τις ακροβασίες του Σύριζα όταν κυβέρνησε. Και φυσικά με τα αποτελέσματα μιας παράλογης εμμονής που όλοι την πληρώσαμε ακριβά.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη23» της εφημερίδας Παραπολιτικά