«Η πλειοψηφία ορίζει ποιος θα είναι κυβέρνηση», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκηςκαι τη Χριστίνα Κοραή ο υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Β΄ Αθηνών Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πράγματι ο κ. Ανδρουλάκης  και ο κ. Τσίπρας θέλουν να στείλουν τον κ. Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο ή τα λένε για λόγους συσπείρωσης των κομμάτων τους, απάντησε: «Φυσικά και δεν του ξέφυγε υπάρχει η απόπειρα της συσπείρωσης. Βλέπει πάρα πολύ καλά ο Ανδρουλάκης ότι χάνει και από τα αριστερά και από τα δεξιά.  Έχουν τρομοκρατηθεί οι άνθρωποι που ψηφίζουν ή είχαν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές του αρχηγού τους». 

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Ρουσόπουλου

Με αφορμή την «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Σαββόπουλο

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η υπόθεση Σαββόπουλου είναι το απόγειο της υποκρισίας μέσα μια διαρκή υποκρισία των τελευταίων μηνών για να μην πω των τελευταίων πολλών ετών.

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που με ενοχλεί γιατί εδώ μιλάμε για παραβίαση των βασικών αρχών της δημοκρατίας, είναι ότι έχουμε κάποιους οι οποίοι όταν βρίσκονται σε κόμματα της Αριστεράς θεωρούν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να πουν το οτιδήποτε, μερικές φορές και χυδαιολογίες. Δεν είναι λίγες οι χυδαιολογίες που ακούσαμε τελευταία από στελέχη της Αριστεράς που υποτίθεται υπηρετούν τον πολιτισμό. Ενώ όταν κάποιος από την άλλη πλευρά το πει με έναν τρόπο μάλιστα πολύ κομψό γιατί ο Σαββόπουλος είπε την άποψη του και μίλησε για φοιτητική ξενοιασιά που του θυμίζουν αυτές οι υποσχέσεις αλλά ξέρετε η αλήθεια πάντα θα ενοχλούσε και ενοχλεί. Νομίζω ότι αυτή η ιδιότυπη βία που ασκείται είναι ένα metoo το οποίο ασκείται σε όποιον είναι μετά των αλλοφύλων. Οι βάρβαροι δεν είναι οι άλλοι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πράγματι ο κ.Τσίπρας και ο κ.Ανδρουλάκης θέλουν να στείλουν τον κ. Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο ή τα λένε για λόγους συσπείρωσης των κομμάτων τους 

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν δεχτώ ότι οι πολιτικοί αρχηγοί για δύο λόγους είτε επειδή δεν το αντιλαμβάνονται και τους ξέφυγε είτε για να συσπειρώσουν κανουν τόσο σκληρές δηλώσεις οι οποίες προετοιμάζουν ειδικά δικαστήρια και φυλακές τότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο διατυπώνεται η έκφραση και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία. Αντιλαμβάνομαι τη δημοκρατία ορίζοντας την πλειοψηφία να αποφασίσει ποιος θα είναι κυβέρνηση όχι προηγουμένως έχοντας ήδη αναφέρει ότι ο στόχος για τον οποίο θέλω να κάνω μια κυβερνηση ειδικού σκοπού, και όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν το είπε ο ίδιος αλλά απάντησε σε ερώτημα που ήταν διατυπωμένο. Απαντώντας σε διατυπωμένο ερώτημα θα μπορούσε να πει ότι δεν συμφωνώ με το ειδικού σκοπού, εμένα με ενδιαφέρει η απλή αναλογική την οποία έφερα να έχει αποτελέσματα άρα θα κάνω μια κυβέρνηση που θα λειτουργήσει κατά το σύνταγμα και τους νόμους και αν βρεθούν κάποιοι οι οποίοι είναι υπόλογοι ή κατηγορούμενοι να πληρώσουν στη Δικαιοσύνη. Φυσικά και δεν του ξέφυγε υπάρχει η απόπειρα της συσπείρωσης. Βλέπει πάρα πολύ καλά ο Ανδρουλάκης ότι χάνει και από τα αριστερά και από τα δεξιά. Έχουν τρομοκρατηθεί οι άνθρωποι που ψηφίζουν ή είχαν επιλέξει το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές του αρχηγού τους. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας αρχηγός που προτίμησε ενάμιση χρόνο να μείνει στις Βρυξέλλες και να διαιτητεύει των πραγμάτων του κόμματός του, αυτό είναι δική του δουλειά έμενα δεν ενδιαφέρει αλλά μ’ ενδιαφέρει το ότι όταν πια είναι στην Ελλάδα αρνείται να δει τον έλληνα πρωθυπουργό και δημιουργεί συνθήκες βαρβαρότητας με αυτό το οποίο είπε στο debate και που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας με άλλους λόγους.

Αναφορικά με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του κ. Κασιδιάρη 

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή αλλά και πολλοί υπουργοί όταν φέραμε το νομοσχέδιο με το οποίο απαγορευόταν οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση να είναι υποψηφία, ήταν μια δήλωση η οποία βρήκε απέναντι της τον κ. Τσίπρα. Η νομοθετική ρύθμιση βρήκε απέναντι της τον κ.Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε αυτή τη ρύθμιση, είναι το μόνο κόμμα από τα τρία μεγάλα κόμματα που δεν έστειλε καμία έκθεση στον Άρειο Πάγο για να αιτιολογήσει γιατί πιστεύει ότι οι εγκληματίες δεν πρέπει να είναι στη Βουλή. Αυτό είπαμε εμείς ότι συμβαίνει γιατί αυτοί οι άνθρωποι που θα ακολουθούσαν τον Κασιδιάρη και το κόμμα του θεωρούν ότι ανήκουν σε ένα κομμάτι αντισυστημικού ποσοστού στην Ελλάδα και αυτό το αντισυστημικό θα κοιτάξει να πάει εκεί που δεν χωνεύουν τη ΝΔ. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι η επανάληψη αυτού που πριν από ένα–ενάμιση μήνα είχαμε προβλέψει, ότι ψαρεύουν σε θολά νερά.

Ερωτηθείς αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία για τη ΝΔ 

Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που εμείς προβλέπουμε με βάση τις μετρήσεις τις κοινής γνώμης τις οποίες εμπιστευόμαστε ως εργαλεία δουλειάς είναι ότι θα έχουμε αυτοδυναμία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.