«Ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Ως «δώρο» αντιμετωπίζουν στη Νέα Δημοκρατία αυτή τη φράση του Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε χθες, πέντε μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Το άνοιγμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ακόμα και για μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία δηλαδή θα συγκροτήσει δύο εξεταστικές ή προανακριτικές επιτροπές για τα Τέμπη και για τις παρακολουθήσεις και εν συνεχεία θα διαλύσει τη Βουλή και θα προκηρύξει πάλι εκλογές, βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής σταθερότητας που υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την προεκλογική περίοδο.

Κυβέρνηση ηττημένων

Ήδη στην πρώτη του συνέντευξη μετά την είδηση αυτή, ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε λόγο για προσωπική του δικαίωση για το υπαρκτό, όπως υποστηρίζει εδώ και καιρό, σενάριο της λεγόμενης κυβέρνησης των ηττημένων. «Όταν εδώ και πολύ καιρό μιλούσα για υπόγειους διαύλους επικοινωνίας -για μια κυβέρνηση ηττημένων-, αυτό ακριβώς εννοούσα. Αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ, κ. Χατζηνικολάου, ότι η κυβέρνηση των ηττημένων θα γινόταν και κυβέρνηση των απελπισμένων, διότι αυτό το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή θα ήταν κάτι τελείως πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 Στη συνέχεια, τόνισε πως όποιος επεξεργάζεται τέτοιο σενάριο παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια και υπογράμμισε: «Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, η οποία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα -θα ασχολείται μόνο με τις υποκλοπές-, δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις, να διαχειρίζεται τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, να στέκεται με αυτοπεποίθηση απέναντι στην Τουρκία. Μία κυβέρνηση παράλυσης, ο ορισμός της ακυβερνησίας, μόνο και μόνο γιατί; Για να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους; Ή μήπως για να βάλουν κάποιοι, κάποιους, φυλακή; Θυμίζω τα λόγια του κ. Πολάκη, "πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή για να γλιτώσουμε". Λοιπόν, αυτά είναι αδιανόητα πράγματα».

«Χρυσός χορηγός»

Παράλληλα, ως «χρυσό χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Επισήμανε ότι η εν λόγω δήλωση του κ. Τσίπρα «είναι χρυσή χορηγία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι χρυσός χορηγός ο κ. Τσίπρας. Και είναι χρυσός χορηγός, διότι οι Έλληνες δεν είναι κορόιδα». Εν συνεχεία, δε, πρόσθεσε πως «οι Έλληνες καταλαβαίνουν πάρα πολύ καλά ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία και για την καρέκλα και δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός».

Περιοδεία

Το προσεχές 48ωρο ο πρωθυπουργός θα κάνει μια εκτεταμένη περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί την Κρύα Βρύση Πέλλας και τη Νάουσα Ημαθίας, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο «Limneon». Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την προτελευταία του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, πριν από εκείνην της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής.