Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ και υφυπουργός Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε στα ενδεχόμενα της εκλογικής αναμέτρησης των κομμάτων, τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και το Μάτι.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Την Κυριακή το βράδυ ότι και να γίνει θα πάμε σε μια εκλογική διαδικασία όπου ο ελληνικός λαός θα δώσει σαφή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκροτήσει κυβέρνηση αυτοδύναμη για να προχωρήσει η χώρα όπως πρέπει σωστά. Οι κυβερνητικοί συνεταιρισμοί τύπου αχταρμά που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας με την συνεπικουρία και τα μισόλογα του κ. Ανδρουλάκη αλλά και των λοιπών εκπροσώπων κομμάτων τύπου ΜέΡΑ25, κ. Βελόπουλου νομίζω ότι δεν έχουν ζωή, δεν έχουν πορεία και δεν έχουν και κάτι να προσφέρουν στη χώρα. Ή πιο σωστά η προσφορά που θα έχουν στη χώρα είναι μονάχα αρνητική και φυσικά η ελληνική κοινωνία δεν επιθυμεί επιστροφή στο παρελθόν.

Αναφορικά με τον κ. Ανδρουλάκη

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Εμείς από την πρώτη στιγμή χειροκροτήσαμε την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτήσαμε ως τρίτοι αλλά θέλοντας να επενδύσουμε σε μια καλύτερη σχέση, σε μια προσπάθεια συνεργασίας πάντα στα πλαίσια των πολιτικών όρων που θα τίθενταν στο τραπέζι. Θυμίζω όμως ότι δεν έκανε ούτε μια συνάντηση παρά τις προσκλήσεις του από τον πρωθυπουργό έστω για το τυπικό και επειδή η πολιτική και η πρακτική που ακολουθεί , και σας το λέω επειδή προέρχομαι από τον ίδιο νομό με τον κ. Ανδρουλάκη αφενός αφετέρου συναναστρεφόμαστε με τον ίδιο κόσμο και πάρα πολλοί γνωστοί, φίλοι υπήρξαν στελέχη, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή και υποστηρικτές του κ. Ανδρουλάκη στην εσωκομματική διαδικασία αλλά τώρα έχουνε απογοητευτεί, έχουν παγώσει, έχουν απομακρυνθεί γιατί σου λέει «αν θέλαμε να πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίναμε από μόνοι μας δεν χρειάζεται να μας πάρετε εσείς κ. Ανδρουλάκη με τις συμπεριφορές σας».

Με αφορμή την έφεση που ασκεί το Δημόσιο κατά των αποζημιώσεων σε δύο θύματα στο Μάτι

Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Δεν έχω ενημερωθεί αλλά η άποψη μου είναι ότι δεν μπορεί το δημόσιο να λειτουργεί μέσα στα πλαίσια των νόμων αυστηρά. Υπάρχει και μια άλλη διάσταση, η ανθρώπινη την οποία την έδειξε η πολιτική ηγεσία του τόπου μας σε αυτό το συγκλονιστικό γεγονός το οποίο μας έχει στεναχωρήσει και καταπλακώσει την ψυχή όλων μας. Ναι άλλο οι νόμοι που βεβαίως πρέπει να συνδέονται και να ακουμπούν το σφυγμό της κοινωνίας, δεν νομίζω ότι σαφώς μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο. Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική ηγεσία θα κάνει το αυτονόητο και το πρέπον γιατί οι άνθρωποι αυτοί πρέπει, επιβάλλεται να τύχουν της μεγαλύτερης στήριξης από την πολιτεία με όλους τους τρόπους.