Τη δική του ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 21 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να καταγράψει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, επιστρατεύοντας για το πρωτόγνωρο αυτό πολιτικό εγχείρημα χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα, 22.000 επόπτες και εκλογικοί αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή στα 21.198 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, προκειμένου να αντιστοιχηθούν με τις ισάριθμες κάλπες, ώστε να καταγράψουν με το πέρας της καταμέτρησης τα εκλογικά αποτελέσματα ανά τμήμα και να τα στείλουν απευθείας (με e-mail ή tablet) στην ψηφιακή πλατφόρμα καταχώρισης εκλογικών αποτελεσμάτων της Κουμουνδούρου.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας είναι ο Κώστας Πουλάκης, ο «εκλογολόγος» της Κουμουνδούρου, ο οποίος πλαισιώνεται από μια 15μελή ομάδα νέων παιδιών, μηχανικών υπολογιστών και επιστημόνων της Πληροφορικής που υποστηρίζουν το σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πουλάκης έχει διαχρονικά την ευθύνη για τις ποιοτικές έρευνες που διενεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και για τα Focus Groups, στα οποία συγκαταλέγονται κυρίως αναποφάσιστοι, νεολαίοι και γυναίκες.

Μάλιστα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κατοχύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων της Κουμουνδούρου έχουν ήδη περαστεί ως ψηφιακά δεδομένα τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019, ώστε οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπορούν να κάνουν ανά πάσα στιγμή προβολές των αποτελεσμάτων, να εξάγουν στατιστικά στοιχεία και κυρίως να έχουν συνεχή ροή αποτελεσμάτων από συγκεκριμένες περιφέρειες, ζωτικού ενδιαφέροντος για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ακόμα, η απευθείας εισροή των εκλογικών αποτελεσμάτων στο σύστημα θα επιτρέπει στην Κουμουνδούρου να κάνει τη διασταύρωση τους, δεδομένου ότι υπάρχει αρκετός τεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος είχε εξασφαλιστεί για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον περασμένο Μάιο, οπότε και θα χρησιμοποιηθεί για να στεφθεί με επιτυχία η όλη ψηφιακή προσπάθεια.

Για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, άλλωστε, η χρήση της νέας αυτής ψηφιακής πλατφόρμας έρχεται ως φυσική συνέχεια ενός «σοβαρού και μεγάλου κόμματος», με στόχο την παρακολούθηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων, νομών και περιφερειών με βαρύνοντα ρόλο κατά την Κουμουνδούρου, πηγές της οποίας σχολίαζαν ακόμη ότι μέσω της πλατφόρμας «θα ελέγχονται τα πάντα».

*Πηγή: protothema.gr