Με κεντρικό μήνυμα ότι η «κάλπη είναι άδεια» και «ξεκινάμε από το μηδέν» για την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά έναν νέο κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη την επικράτεια με αφετηρία το Περιστέρι την προσεχή Δευτέρα, όπου θα μιλήσει σε πολίτες στην πλατεία Αγίου Αντωνίου.

Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου το νέο γύρο επισκέψεων ανά την επικράτεια θέτοντας σε πλήρη εγρήγορση την κομματική μηχανή εν όψει της τελικής μάχης: «Εγώ θα ξαναρχίσω να γυρνάω την Ελλάδα, δεν πρόκειται να καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι και η απαίτηση, θέλω να το τονίσω αυτό, που έχω από όλα τα στελέχη μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ εκπέμποντας το μήνυμα ότι δεν χωρά περιθώριο εφησυχασμού, καθώς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στέλεχος πρέπει να τα «δώσει όλα» για το υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου με αποκλειστικό στόχο την αυτοδυναμία.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει το σήμα στην αρχή της νέας εβδομάδας από τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας και την εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, με την επιλογή να μην είναι καθόλου τυχαία.

Αρχικά η Νέα Δημοκρατία, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα, έχουν το πλεονέκτημα ότι βαδίζουν στην επαναληπτική κάλπη γνωρίζοντας την δυναμική τους ανά εκλογική περιφέρεια, δηλαδή πού έχουν σαφές προβάδισμα, πού υστερούν και σε ποιες περιφέρειες μπορούν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.
mitsotakis1

Ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου θεωρούταν ένα «προπύργιο» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις εκλογές του 2019 το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε στην εν λόγω περιφέρεια 38,60%, με τη ΝΔ να χάνει με 29,69%.

«Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την προηγούμενη επίσκεψή του στο Περιστέρι στις 21 Φεβρουαρίου.
Στις τελευταίες εκλογές έγινε η μεγάλη ανατροπή με την κεντροδεξιά παράταξη να βάφει γαλάζια τη Δυτική Αθήνα κάνοντας άνοδο 4,77 μονάδων και καταγράφοντας 34,46%, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ είχε απώλειες 15,89%. Συνεπώς, η πρώτη προεκλογική επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην περιφέρεια συνδέεται με την επιθυμία του να ευχαριστήσει τους πολίτες των δυτικών που τον εμπιστεύτηκαν και τίμησαν τη ΝΔ με την ψήφο τους.

Ωστόσο, παρότι η ΝΔ κέρδισε την περιφέρεια το ποσοστό που συγκέντρωση (34,46%), είναι χαμηλότερο του εθνικού μέσου όρου, με την Πειραιώς να εκτιμά ότι στην συγκεκριμένη περιοχή η ΝΔ θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και ενίσχυση της δυναμικής της.

Να σημειωθεί ότι συγκεκριμένα στον δήμο Περιστερίου η ΝΔ σημείωσε 34,07% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,47%. Η στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει η ΝΔ είναι «πάμε παντού και μιλάμε στους πολίτες για το πρόγραμμά μας», προβάλλοντας όχι μόνο τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας, αλλά και για τον σχεδιασμό για το μέλλον και τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης για λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ένας ακόμη συμβολικός λόγος για την επιλογή του Κ.Μητσοτάκη να ξεκινήσει από το Περιστέρι είναι η ιδιαίτερη σχέση του με την περιοχή, καθώς από το 2004 εκλεγόταν βουλευτής της παλαιάς Β’ Αθηνών, με τα δυτικά να αποτελούν μια περιφέρεια όπου ο βουλευτής Κυριάκος Μητσοτάκης κατέγραφε υψηλές εκλογικές επιδόσεις.

«Πόσο χαίρομαι κάθε φορά που επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι», είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την προηγούμενη επίσκεψή του στο Περιστέρι στις 21 Φεβρουαρίου.

Και να μην ξεχνάμε ότι η Δυτική Αθήνα έφερε γούρι στον πρωθυπουργό στις προηγούμενες κάλπες, καθώς μετά την επίσημη προκήρυξη των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Αιγάλεω. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την «γαλάζια» πλέον Κρήτη, και την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά.