Η Αλεξία και ο Κώστας, οι απόλυτοι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη στη ζωή και την πολιτική, «άνοιξαν» την κεντρική ομιλία της υποψήφιας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας το απόγευμα της Τετάρτης στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Χαρούμενοι αλλά και συγκινημένοι, μίλησαν για τη μητέρα τους και διηγήθηκαν ο καθένας από μία ιστορία που τη χαρακτηρίζει. 

«Δε μας άφησες ποτέ από το χέρι», είπε η Αλεξία

Ατρόμητη, γενναία, αλύγιστη τη χαρακτήρισε η Αλεξία, τονίζοντας συγκινημένη: «Δεν κιότεψες, μαμά, μπροστά σε καμία μάχη. Για ό,τι πίστεψες πάλεψες με νύχια και με δόντια και ταυτόχρονα δεν μας άφησες ποτέ από το χέρι».

«Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα»

«Όσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος. Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από πού είναι, πού πατάνε και τι γυρεύουν», είπε από τη μεριά του ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μάλιστα έδωσε «πάσα» στη μητέρα του λέγοντάς της: «Μάνα Ντόρα, έλα με φόρα».


«Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω»

Συγκινημένη και η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ξεκινώντας την ομιλία της: «Στα τόσα χρόνια ποτέ δεν με έχουν προλογίσει τα παιδιά μου, οπότε πρέπει να σας πω ότι μου 'χει κοπεί και λίγο η ανάσα, γιατί, κακά τα ψέματα, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω».

Δείτε το βίντεο 

«Μάνα Ντόρα έλα με φόρα» - Ο Κώστας Μπακογιάννης στην προεκλογική εκδήλωση της μητέρας του

Δημοσιεύτηκε από Zarpa.gr στις Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023