oikonomou_giannis
Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1: Μοναδική καθαρή πρόταση για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ - Επιδιώκουμε πρωτιά και νίκη

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιράζονται το ίδιο μένος κατά του πρωθυπουργού

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να μετριάσουμε την ακρίβεια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως η κυβέρνηση μετέτρεψε κάθε ευρώ σε μέρισμα στήριξης για την ελληνική κοινωνία. Επιπλέον σημείωσε πως μοναδική καθαρή πρόταση για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα ο κ. Οικονόμου είπε πως «επιδιώκουμε πρωτιά και νίκη της ΝΔ με διαφορά που θα καταστήσει αδύνατη τη δημιουργία μιας κυβέρνησης παραλυσίας». Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μοιράζονται το ίδιο μένος κατά του πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 18/5 ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Οικονόμου στα Παραπολιτικά 90,1 

Για την ακρίβεια

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Κάναμε ότι μπορούσαμε, κάθε ευρώ που παρήγαγε η ανάπτυξη και η πολιτική μας το επιστρέφαμε ως μέρισμα στήριξης στην ελληνική κοινωνία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να μετριάσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας.
Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα μηδενίσουμε τις συνέπειες της ακρίβειας όποιος το έλεγε αυτό έλεγε ψέματα. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Καταφέραμε σε άλλες περιπτώσεις να πετύχουμε σπουδαία αποτελέσματα σχεδόν να εκμηδενίσουμε τις συνέπειες των αυξήσεων όπως για παράδειγμα στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια και αλλού να μετριάσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας όπως στην ενέργεια και στα καταναλωτικά αγαθά με ένα πλέγμα πολιτικών. Το καλάθι του νοικοκυριού που εξασφάλισε μια διευρυμένη περίμετρο σταθερών τιμών σε προϊόντα απολύτως απαραίτητα για κάθε νοικοκυριό, την ενίσχυση με το market pass κυρίως όμως με τα αυξημένα εισοδήματα που η πολιτική μας επέτρεψε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να έχει είτε μέσω της μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, είτε μέσω των αυξήσεων είτε αυτό αφορά των κατώτατο μισθό, είτε τις αυξήσεις στις συντάξεις είτε τιε σημαντικές ενισχύσεις σε αρκετές στιγμές αυτής της τετραετίας. Ο κόσμος ξέρει ότι η κυβέρνηση έκανε ότι περνούσε από το χέρι της πάντοτε μέσα στα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας με ειλικρίνεια μετατρέποντας κάθε ευρώ, κάθε δυνατότητα που δημιουργούσε η οικονομία μας σε μέρισμα στήριξης για την ελληνική κοινωνία χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω.

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τέσσερις μέρες πριν από τις κάλπες η μοναδική καθαρή πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει στο δημόσιο διάλογο είναι αυτή που λεει ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ για μια αυτοδύναμη κυβερνηση, για μια σταθερή κυβέρνηση με ενιαίο λόγο και γρήγορα αντανακλαστικά που θα μπορέσει να εγγυηθεί τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όσο κι αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανένας δεν μπορεί να μην βλέπει πεντακάθαρα ότι κάτι άλλο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εμείς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση επιδιώκουμε πρωτιά και νίκη της ΝΔ και μάλιστα με μια τέτοια διαφορά η οποία θα περιορίσει στο ελάχιστο, θα καταστήσει αδύνατη τη δημιουργία μιας κυβέρνησης παραλυσίας, μιας κυβέρνησης Βαβέλ, μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού που αγιάζει τις επιδιώξεις και τις αγωνίες ορισμένων αλλά δεν προωθεί τα συμφέροντα της χώρας, και με ένα τέτοιο ποσοστό που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής θα μπορέσει να διαμορφώσει τις συνθήκες για αυτοδύναμη κυβερνηση. Αυτό υποστηρίζουμε, αυτό διεκδικούμε...

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μοιράζονται το ίδιο μένος έναντι του πρωθυπουργού. Περιγράφουν με τα ίδια σκοτεινά, γκρίζα, μαύρα χρώματα την «πραγματικότητα» στη χώρα μας, δεν είναι έτσι η Ελλάδα μας όπως την περιγράφουν.
Δεν είναι η χώρα μας μια τριτοκοσμική, ανελεύθερη χώρα που δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, του Τύπου, των δικαιωμάτων, της λειτουργίας των θεσμών. Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχουν προβλήματα, ναι, υπάρχει κόσμος που δυσκολεύεται αλλά η εικόνα δεν είναι αυτή. Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους απ’ ότι η υπόλοιπη Ευρώπη.

Κληθείς να σχολιάσει το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τους ψηφοφόρους του κ. Κασιδιάρη

Γ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:
Εγω διαπιστώνω ότι υπάρχει μια συνέχεια στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει την εθνική εξαίρεση απέναντι στο νόμο και την απόφαση που έδωσε τη δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να μην αφήσει τους μαχαιροβγάλτες να είναι υποψήφιοι για την ελληνική Βουλή. Υπάρχει συνέχεια και την είδαμε χθες στο κλείσιμο του ματιού που έκανε ο κ. Τσίπρας στο ακροατήριο αυτού του χώρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ψαρεύουνε στα θολά νερά αυτού του κόσμου και αυτού του ακροατηρίου.