«Όμηρο του πολακισμού» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την άρνηση του Νίκου Φίλη να αποδοκιμάσει την επίθεση Πολάκη κατά Σαββόπουλου.

Ο Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε τον Νίκο Φίλη να σχολιάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα social media για τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου σχετικά με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι δύο πολιτικοί ήταν καλεσμένοι σε εκπομπή του OPEN το πρωί της Τετάρτης (18/05).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έγραψε σε ανάρτησή του στα social media: «Την έξω από κάθε όριο επίθεση Πολάκη κατά Σαββόπουλου, ο κ. Φίλης αρνήθηκε να αποδοκιμάσει. Παραμένουν όμηροι του πολακισμού!».

 «Όσο για τους καλλιτέχνες, όταν λένε κάτι με πολιτική διάσταση, πρέπει να είναι οπωσδήποτε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, φαίνεται, δεν μπορούν να εκφράζουν άποψη!» σημείωσε επίσης o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναρτώντας και βίντεο από την τηλεοπτική συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε την ανάρτηση του:

Υπενθυμίζεται ότι ο Διονύσης Σαββόπουλος μεταξύ άλλων είχε πει: «Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του, ο Παύλος Πολάκης καταφέρθηκε εναντίον του αγαπημένου τραγουδιστή, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις. «Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακεικου!!!» έγραψε – μεταξύ άλλων – ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τι είπε ο Νίκος Φίλης

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, «δεν μίλησε ως τροβαδούρος αλλά ως ινστρούκτορας», σχολίασε στο OPEN ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην τοποθέτηση του τραγουδοποιού. «Θέλει να παίζει ρόλο κομματικού καθοδηγητή», είπε ακόμη.

«Είμαστε σε μια προεκλογική μάχη, ο καθένας διατυπώνει τις απόψεις του και πρώτα- πρώτα ο Σαββόπουλος, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι είναι με τη ΝΔ και με τον Μητσοτάκη. Για εμένα προσωπικά ο Σαββόπουλος, που υπήρξε αυτό που υπήρξε στη νεότητά μου, είναι μια πληγή αυτή τη στιγμή», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

«Και είναι μια πληγή διότι θυμάμαι τον Σαββόπουλο να μας εμπνέει, να μας δημιουργεί μια αντίληψη για τη ζωή πάρα πολύ δυναμική και ριζοσπαστική με τα τραγούδια του και τώρα τον βλέπω να θέλει να παίζει έναν ρόλο κομματικού καθοδηγητή, υπέρ της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Όταν ρωτήθηκε εάν εννοεί πως ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι «πληγή για τη χώρα», διευκρίνισε: «Πληγή για μένα, για το άτομό μου» και πρόσθεσε πως τον πληγώνει προσωπικά»

«Ο Σαββόπουλος δεν υπήρξε ποτέ ινστρούκτορας κομματικός, ποτέ δεν είπε “ψηφίστε τον τάδε”. Τώρα ο Σαββόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να δώσει γραμμή “ψηφίστε Μητσοτάκη”», συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

«Εγώ θυμάμαι τον Σαββόπουλο τα τελευταία 30 χρόνια να δημιουργεί μια προσωπική παρέμβαση, η οποία τον έφερε σε αντιπαράθεση με προσωπικότητες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, για πολιτικά θέματα. Δεν μίλησε ως καλλιτέχνης, μίλησε ως ινστρούκτορας ο Σαββόπουλος, δεν μίλησε ως τροβαδούρος, είπε "ψηφίστε Μητσοτάκη"», δήλωσε ακόμη και συμπλήρωσε πως ο τραγουδοποιός μιλούσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν. «Δεν αποτελεί είδηση, είναι μια προεξοφλημένη πολιτική παρέμβαση», δήλωσε.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις αν συμφωνεί με την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ή αν δικαιολογεί τα γραφόμενά του, ο Νίκος Φίλης απάντησε μόνο πως «Ο καθένας έχει την άποψή του κι εγώ τη δική μου».