Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος δίνει τη δική του προεκλογική μάχη ως υποψήφιου βουλευτή του Βόρειου Τομέα για τη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και με το πέρασμά του από το MEGA και την εκπομπή «Live News», μίλησε σκωπτικά για την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου 72 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες

«Έχω αποφασίσει ήδη, ετοιμάζω καινούργιο μάθημα στο πανεπιστήμιο, προεκλογική καμπάνια και πώς να αποφεύγετε τα λάθη το ένα μετά το άλλο», ήταν η τοποθέτησή του.

«Η έννοια της εμπιστοσύνης είναι η καλύτερη που μπορεί να έχει κάποιος στην πολιτική», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την έχει χάσει, καθώς το κόμμα του έχει μια «αλλοπρόσαλλη πολιτική».

«Έχουμε μια πολιτική αλλοπρόσαλλη, με υπερβολές, παραχάραξη πραγμάτων που έχει πει ο πρωθυπουργός, η οποία συνθέτει μια εικόνα αναξιοπιστίας. Έχουμε σειρά από τελείως διαφορετικές εξαγγελίες, ένα πρόγραμμα που κοστολογείται διαφορετικά».

«Εμείς του χρόνου, ως παράταξη, κλείνουμε 50 χρόνια και είμαστε πάντα υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Δεν είναι ταμπού για μας οι συνεργασίες. Όταν όμως είχαμε μια συζήτηση 6 μηνών για να περάσει ένας νόμος, η δική μας θέση για σταθερές κυβερνήσεις είναι η πιο σημαντική».

Όσο για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών: «Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει με πάρα πολλούς τρόπους ότι δεν θέλει να έχει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό».