Με όπλο την ενότητα –μετά και τη χθεσινή παρουσία του Κώστα Καραμανλή στο Αλεξάνδρειο και την προχθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα– και «ατού» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου, μπαίνει η Νέα Δημοκρατία στο τελευταίο 24ωρο της προεκλογικής περιόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τρεις δημόσιες παρεμβάσεις σήμερα, με δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις και την κεντρική του προεκλογική ομιλία. Στις 08:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο και στις 17:15 θα προβληθεί συνέντευξή του στην εκπομπή του MEGA «Live News» και στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Στις 20:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Θησείο, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.

«Καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής δημόσια υγεία, αποτελεσματικό κράτος»

Από τη Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο (Παλέ ντε Σπορ), χθες το βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου τα βασικά προτάγματα, τους κεντρικούς στόχους της επόμενης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας. «Θέλω να συγκρατήσετε σήμερα τέσσερις μεγάλους, κεντρικούς, αδιαπραγμάτευτους στόχους: καλύτεροι μισθοί για όλους, αξιοπρεπή δημόσια υγεία για όλους, αποτελεσματικό κράτος και περήφανη πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για όσα έχει πετύχει σε μια σειρά από τομείς η Ν.Δ. την τελευταία τετραετία και στάθηκε ιδιαίτερα στο εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια στη χώρα μας αυτή την Κυριακή. «Θέλω να σας μιλήσω για τους πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε, αλλά και για την πιο απειλητική "νάρκη", που λέγεται απλή αναλογική. Είναι μια παγίδα ακυβερνησίας. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να πάρει τη μορφή εθνικής αδυναμίας ή την όψη συλλογικής παραλυσίας, έστω κι αν αυτή θα μπορούσε να πάρει το ψευδώνυμο μιας παράταιρης συνεργασίας», τόνισε στην ομιλία του.

«Ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποίησε το «δώρο» ουσιαστικά που του έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και εν συνεχεία της απόσυρσής του από τα ψηφοδέλτια, η οποία τελικά, όπως διευκρίνισε το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν μπορεί να γίνει. «Μετά ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, το ομολόγησε χθες ο κ. Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; Ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τον νόμο του για το ασφαλιστικό, με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων στους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έσπευσαν να τον "διαγράψουν". Γιατί; Επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη τους κρατάνε όμως ακόμα. Απέσυραν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατάνε τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν διασύρει το κράτος δικαίου».

 
«Σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες»

Έθεσε δε για ακόμα μια φορά το δίλημμα των εκλογών, το οποίο για τον κ. Μητσοτάκη συμπυκνώνεται ως εξής: «Θέλουμε σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες; Θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή να μας ξαναγυρίσει ο Κατρούγκαλος "απ’ το παράθυρο" φοροεπιδρομές και περικοπές; Κρατάμε την πατρίδα μας ασφαλή ή την κάνουμε αδύναμη σε κάθε απειλή; Με λίγα λόγια, προτιμάμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα;».