Αυξημένη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και στα ΚΤΕΛ, καθώς οι ετεροδημότες φεύγουν προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή των εκλογών

Πειραιάς

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι του Πειραιά χιλιάδες ταξιδιώτες βρέθηκαν από το πρωί για να πάρουν το πλοίο για τον τόπο κατοικίας τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνολικά 15 μεγάλα πλοία αναχωρούν σήμερα. Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται ανά μία ώρα, με τις εκτιμήσεις των Λιμενικών να αναφέρουν ότι 20.000 άτομα θα ταξιδέψουν σήμερα.

Γεμάτα όμως αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα ΚΤΕΛ

Η πληρότητα των λεωφορείων ΚΤΕΛ στον Κηφισό σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει το 100% και οι εταιρείες έχουν βάλει και έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες. Η αυξημένη κίνηση έχει ξεκινήσει από χθες Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπαίνουν συνεχώς στις λεωφορειακές γραμμές και νέα δρομολόγια για εξυπηρετήσουν το αυξημένο ενδιαφέρον.


Ποιες ώρες θα είναι ελεύθερα τα διόδια 

Παράλληλα, χωρίς διόδια θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων για τις εκλογές 2023. Οι μπάρες θα είναι σηκωμένες και δεν θα χρειάζεται να πληρώσετε, με σκοπό να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις για να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα οι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα για την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη, το ωράριο των ελεύθερων διοδίων είναι το εξής: 

Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 24:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 08:00 τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Πιο αναλυτικά, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη

Γέφυρα Ρίο–Αντίρριο

Ιόνια οδός

Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια - Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες - Κλειδί

Εγνατία Οδός

Αττική Οδός