Αυξημένη είναι η κίνηση σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια, με τους ετεροδημότες να μεταβαίνουν στον τόπο όπου ψηφίζουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στον τόπο κατοικίας τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα στο 100% και γι' αυτό οι εταιρείες των ΚΤΕΛ προγραμματίζουν έκτακτα δρομολόγια. Η διέλευση από τα διόδια είναι δωρεάν, από σήμερα μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας. 

Ακόμα, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ετεροδημοτών έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια στο λιμάνι του Πειραιά, με την πληρότητα στα πλοία να αγγίζει το 90%.

 Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως το πλοίο που πλέει προς Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, το Σάββατο (24/6) τροποποίησε το δρομολόγιό του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προορισμοί της Σύρου, της Μυκόνου, της Ικαρίας και της Σάμου. 

Μάλιστα, πολλοί και πολλές ήταν εκείνοι οι εκλογείς, που συνδύασαν την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με διακοπές, με ορισμένους να προσπαθούν να παρατείνουν την παραμονή στον τόπο κατοικίας τους για να κάνουν τα μπάνια τους. 

Παρ' όλα αυτά, κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση φαίνεται να είχε σημειωθεί μεγαλύτερη επιβατική κίνηση. Εκτιμάται, όμως, πως η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί εντός της ημέρας, καθώς από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (23/6), η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια πρόκειται να είναι δωρεάν.

Αλλαγές σε εκλογικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων

Πέντε σχολικά συγκροτήματα στα όρια του δήμου Αθηναίων δε θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα, καθώς αυτή την περίοδο λειτουργούν ως βαθμολογικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Πρόκειται για το 1ο και 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας και το 12ο, το 50ο και το 59ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθήνας. Οι εκλογείς θα μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα «μάθε πού ψηφίζεις» για το νέο τμήμα όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με τα πρώτα αποτελέσματα και την ασφαλή εκτίμησή τους να ανακοινώνονται στις οκτώ και μισή το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα από το 80% της επικράτειας, θα γίνουν γνωστά στις 10 το βράδυ.