Συνάντηση των δύο άκρων χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς παράγοντες η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

Μια δήλωση που ερμηνεύει και την αρνητική στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εμπλοκή υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αμηχανία και στις τάξεις της Αριστεράς, καθώς ήταν η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που πρόεδρος αριστερού κόμματος καλεί τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς να τον στηρίξουν, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση και την πρωθυπουργία.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου χθες στον ΣΚΑΪ: «Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει τα ίδια λόγια ξανά. Υπάρχει πολιτική απελπισία στον ΣΥΡΙΖΑ και μια προσπάθεια να κυνηγήσουν ψήφους από ένα μόρφωμα πολιτικό, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια εγκληματική οργάνωση. Να θυμίσουμε ότι υπήρχε μια προσπάθεια από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη να δημιουργήσει μια πολιτική κίνηση, η οποία θα έμπαινε στη Βουλή. Η Ν.Δ. αντέδρασε και επιβεβαιώθηκε δικαιωματικά από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος κράτησε εκτός Βουλής την εγκληματική οργάνωση».

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός πως και η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της χαρακτήρισε «φυσιολογικό κάποιος που ψήφιζε Χρυσή Αυγή να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν μια εξέλιξη που θα την έβλεπα στη θετική κατεύθυνση ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν το εκλογικό τους λάθος».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι απομονωμένος». «Η άρνησή του να συνταχθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις στον αποκλεισμό του κόμματος αυτού δεν σταμάτησε, είχε και συνέχεια». Αλλά και από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, έκανε λόγο για «ψάρεμα σε θολά νερά εδώ και πολύ καιρό, και από ΣΥΡΙΖΑ και από Ν.Δ.», εξηγώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πολλές δικαιολογίες να καταψηφίσει μια νομοθετική ρύθμιση μέσα στη Βουλή, δύο φορές, στην οποία εμείς συμβάλαμε δημιουργικά στο να είναι ασφαλής και αποτελεσματική, ώστε να αποκλειστεί από τις εκλογές ένα μόρφωμα που ήταν καθολικός διάδοχος εγκληματικής οργάνωσης».

Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα, επικρατεί αναβρασμός. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εκπλαγεί με την «υστεροβουλία και το πάθος για την εξουσία που κυριαρχεί στον 7ο όροφο». «Γεμίζει νερό στον νερόμυλο εκείνων που ταυτίζουν την Αριστερά με τον φασισμό», λένε κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άκρατο λαϊκισμό...

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/5