Την νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η Metron Analysis. Ειδικότερα, στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, δίνει την νίκη στη Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα η μέτρηση - που δεν κατέγραψε τους κραδασμούς στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Κατρούγκαλου - δίνει ανώτατο όριο της ΝΔ στο 39% με κατώτατο όριο το 34% και πιθανότερο το 36,5%.

 Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διακύμανση που δίνει η εταιρεία είναι από 26,5% ως 30,5% και πιθανότερο ποσοστό το 28,5%. Για το ΠΑΣΟΚ η διακύμανση είναι από το 9% ως το 12%, για το ΚΚΕ από το 6% ως το 8%, για την Ελληνική Λύση από το 3,5% ως το 5,5%, για το ΜεΡΑ25 από 3% έως 5%. Η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφηκε από το 1% ως το 2,5%, η «Νίκη» από το 1% ως το 2% και τα άλλα κόμματα από το 4,5% ως το 7%.

 Σημειώνεται η άνοδος - κατά 2 μονάδες - του ποσοστού εκείνων που βλέπουν ότι η χώρα κινείται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο κύρια προβλήματα παραμένουν η ακρίβεια, η οικονομία και η ανεργία. Η κυβέρνηση διατηρεί άνετο προβάδισμα 35% προς 19% έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην θετική αξιολόγηση, ενώ το 78% δηλώνουν βέβαιοι ή σχεδόν βέβαιοι για την ψήφο τους.