Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και τη δημοσιοποίηση του το exit poll,  που καθρεπτίζει την ψήφο των πολιτών και δίνει μια πρώτη εικόνα με μεγάλη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, πολιτικά στελέχη των κομμάτων, κατέθεσαν τις πρώτες ενυπώσεις.

Παναγιώτης Σκουρλέτης: «Είμαι επιφυλακτικός στην ανάλυση των exit poll»

Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου κοινού exit poll o Παναγιώτης Σκουρλέτης σχολίασε: «Είναι μία ακόμη δημοσκόπηση την ημέρα των εκλογών. Είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι η τελική διαφορά θα είναι αυτή».

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Στρατηγική νίκη της Ν.Δ.»

Αντίστοιχα ο Κυριάκος Πιερρακάκης σχολίασε αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου κοινού exit poll: «Οφείλουμε να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα. Με δεδομένο αυτό που βλέπουμε πρόκειται για μία στρατηγική νίκη της ΝΔ., στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Ρένα Δούρου: «Έχουμε ένα exit poll μακριά από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ»

Η Ρένα Δούρου ανέφερε σχετικά με τα exit poll: «Έχουμε ένα exit poll μακριά από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την στιγμή περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα».

Ανδρέας Λοβέρδος: «Είμαστε οι κερδισμένοι των εκλογών»

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του exit poll φάνηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Εάν είναι αυτά τα αποτελέσματα, εμείς έχουμε άνοδο 40% και είμαστε οι κερδισμένοι των εκλογών και ως κόμμα της αντιπολίτευσης, σε σχέση με την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει το exit poll, ανοίγονται νέα πράγματα», σχολίασε.

Σοφία Βούλτεψη: «Ο λαός δεν θέλει περιπέτειες»

«Η ΝΔ ήθελε να δώσει στον λαό την ευκαιρία να εκφράσει πως και από ποιον θα κυβερνηθεί», ήταν το σχόλιο της υποψήφιας βουλευτή ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη.