Η εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιά, ένα «προπύργιο» του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίφθηκε από την σαρωτική παρουσία του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κάλπη της 21ης Μαΐου.

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 72,53% η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 37,47%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20,62% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 7,41%, με τη Χαριλάου Τρικούπη να φαίνεται πως κερδίζει μια έδρα στην επόμενη Βουλή.

Το 2019, στις εθνικές εκλογές του Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία ήταν το δεύτερο κόμμα με 30,19%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει το 38,22%. Να σημειωθεί ότι στη σημερινή κάλπη το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει πτώση της τάξεως των 17,61 μονάδων.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο με την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας να βρίσκεται χαμηλά, φαίνεται πως εκλέγονται τρεις βουλευτές οι οποίοι με τα τωρινά δεδομένα είναι ο Γιώργος Βρεττάκος, ο Μιχάλης Λιβανός και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται σε ψήφους (18,97%-ενσωμάτωση σταυροδοσίας) η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης, στο ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, στο ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης, και στην Ελληνική Λύση η Σοφία Ασημακοπούλου.