«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πανωλεθρία, καθώς έχει αρχίσει να κουράζει και να προκαλεί μια αποστροφή σε κάποιους ψηφοφόρους του», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε επίσης πως «στο μικρό ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ μέτρησε και η κυνική στάση του γύρω από τη Χρυσή Αυγή».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που επιχείρησε να χτίσει στη ΝΔ με την απλή αναλογική και έκανε λόγο για ξεκάθαρη νίκη του κόμματός του και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε επίσης ότι στόχος στις επόμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία «ώστε να υπάρχουν καθαρές λύσεις για την Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ:  

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ήταν μια πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ.Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να κουράζει και να προκαλεί μια αποστροφή για κάποιους πρώην ψηφοφόρους του για διαφορετικούς λόγους. Ο ένας λόγος είναι η ακραία και εμπαθής αντιπολίτευση που είναι αναντίστοιχη με την πραγματική κατάσταση. Υπάρχουν προβλήματα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το τερματίζει με αυτά τα οποία λεει.  Ο δεύτερος λόγος ήταν επίσης ένα ακραίο λαϊκίστικο πρόγραμμα. Θα σας «κάνουμε γεφύρια». –«Μα δεν έχουμε ποτάμια».-«Δεν πειράζει θα σας φέρουμε και ποτάμια». Ο τρίτος λόγος που μέτρησε ήταν αυτή η κυνική στάση γύρω από τη Χρυσή Αυγή. Το κλείσιμο του ματιού και το ότι «ελάτε από εδώ σας περιμένουμε».  

Για την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην παγίδα που πήγε να στήσει στη ΝΔ διότι η απλή αναλογική στην Ελλάδα δεν λειτουργεί και αυτό φάνηκε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε πόρτα» κατ΄επανάληψη από όλους με τους οποίους επιχείρησε να πει ότι θα κάνει κυβέρνηση συνεργασίας. Οι πολίτες κατάλαβαν ότι από τη μια μεριά υπήρχε ένα πρόγραμμα, ένα σχέδιο, κάτι ξεκάθαρο η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης και από την άλλη πλευρά ένα ραντεβού στα τυφλά, μια σύγχυση και ένα χάος.

Για τη ΝΔ

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ:
 Ήταν μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ και προσωπικά του Κυρ. Μητσοτάκη. Ξέρετε ότι μόνο οι επτά πληγές του Φαραώ δεν μας έτυχαν, ήταν μια διακυβέρνηση πάρα πολύ δύσκολη, δεν αρνηθήκαμε τα λάθη αλλά την ίδια στιγμή έγιναν και πάρα πολλά πράγματα στην οικονομία, στα κοινωνία, στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα, στα ψηφιακά οι πολίτες αυτά προφανώς τα εκτίμησαν.

Για τις επόμενες κάλπες

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 
Ο στόχος μας είναι να πάρουμε την αυτοδυναμία κυρίως και πρωτίστως για να υπάρχουν καθαρές λύσεις για την Ελλάδα. Πρέπει να μείνουμε στην ίδια γραμμή υπενθυμίζοντας τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, προβάλλοντας το πρόγραμμά μας και υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται καθαρές λύσεις.

Για την προσωπική του επιτυχία

Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: 
Για μένα είναι πολύ μεγάλο βάρος όταν σχεδόν ένας στους δυο ψηφοφόρους που ψήφισε χθες ΝΔ σε ένα εκλεκτό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Βόρειο τομέα, με τίμησε με την ψήφο του και εγώ θα πρέπει να βάλω τα δυνατά μου για να κάνω το καλύτερο δυνατό απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.