Για το αποτέλεσμα των εκλογών και για το τι μέλλει γενέσθαι, μίλησαν σήμερα στο MEGA η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Ξεκαλάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας και με την ενσωμάτωση των ψήφων να έχει φτάσει στο 99,59%, διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων.

 «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας»

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του έκανε ένα πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Να συγχαρώ την κ. Ζαχαράκη, όχι μόνο για ότι βγήκε πρώτη αλλά και γιατί κατάφερε να «κερδίσει» τον κ. Βορίδη, αυτό είναι μία προσωπική νίκη και οφείλει να της το αναγνωρίσει κανείς. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, είναι σεβαστή η βούλησή του, είναι μεγάλη η νίκη της ΝΔ, τουλάχιστον προς το παρόν γιατί θα πάμε και στις επόμενες εκλογές. με προβληματίζουν δύο πράγματα. Ο λαός ψήφισε την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη φτώχεια του, την κοινωνική ανασφάλεια, τους πλειστηριασμούς, ψήφισε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση το δημόσιο χρέος, και το πώς θα διαχειριστεί το πρόγραμμα ανάκαμψης. Αυτό δείχνει ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν στόχευσε σωστά και δεν έπεισε σε αυτό. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δει, να αναλύσει, όλα αυτά που συνετέλεσαν σε αυτό το αποτέλεσμα, να επαναπροσδιορίσει το ταχύτερο δυνατόν τους στόχους του», επεσήμανε αρχικά.

Ερωτηθείς για ποιες αλλαγές έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Αλλαγές στο αφήγημα καταρχάς. Μπορεί να έχουμε μια μεγάλη νίκη της ΝΔ, από την άλλη τα προβλήματα υφίστανται. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει τους κωδικούς με τους οποίους θα πει στην κοινωνία ότι η ακρίβεια αυτή δεν είναι μόνο εισαγόμενη, είναι και η αισχροκέρδεια που παράγεται στην Ελλάδα. Δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας σωστά στον κόσμο. Δεν φταίει ο Τσίπρας φταίμε όλοι μαζί. Δεν τίθεται θέμα αρχηγού. Δεν μπορεί στις νίκες να είμαστε όλοι μαζί και στις ήττες να φταίει μόνο ο Τσίπρας. Στην επόμενη αναμέτρηση θα επαναπροσδιοριστούν τα πράγματα», επεσήμανε.